Solární panely vám umožní být nezávislými

Solární panely
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 8.10.2019 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Je to otravné, když se pořád zvyšuje cena elektřiny, a i když šetříte, platíte pořád víc. Možná někomu vyhovuje měnit neustále dodavatele elektrické energie, aby ušetřili pár stovek, ale to není řešení. Řešením je větší samostatnost a nezávislost. Ale jak toho docílit? Když odmítneme bizarní cestu žít zcela bez elektřiny, pak jedinou spásou jsou solární panely. Začnete si prostě vyrábět elektřinu sami. Solární zdroje vám sice nepokryjí veškerou potřebu energie, protože plocha střechy či fasády není tak velká, ale jsou významnou úsporou. A co nespotřebujete, ještě prodáte.

Solární panely se instalují na střechy i fasády

Donedávna se solární panely montovaly jen na šikmé střechy, dnes jsou možnosti daleko větší. Solární panely mohou být na rovných i šikmých střechách, na fasádě i nevyužívané zemní ploše. Seženete si odbornou firmu, která vám panely připevní na vhodnou konstrukci, jež nepoškodí původní poklad. Například společnost Promal z Jílového u Prahy úzce spolupracuje s výrobci solárních panelů a konstrukci s držáky zhotoví dle jejich návrhu nebo podle vlastního projektu. Budete tak mít jistotu, že váš solární systém odolá i extrémním výkyvům počasí a bude vám dobře sloužit.

V budoucnu budou i skla na oknech solárními panely

Solární systémy někdy nazývané fotovoltaika využívají solární panely křemíkové. Pod ochranou skla či průhledného plastu jsou umístěny křemíkové články, na něž působí sluneční záření. To je v podstatě proud energetických částeček světla – fotonů, které vyvolají pohyb elektronů v křemíku, a tak vzniká elektrický proud. Nejmodernější technologické postupy testují lepení aktivních křemíkových článků přímo na sklo nebo tenkou fólii a vznikají tak ultratenké solární panely. Jsou velmi lehké, pružné a jejich výkonnost stoupá zejména při nižší intenzitě světla. Hudbou budoucnosti jsou například okna, která by byla tvořena průhlednými solárními panely.

Témata: solární panely, konstrukce na solární panely, kovovýroba | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.