Plechy se často využívají jako nášlapné plochy

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 7.10.2018 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Setkali jste se s kovovými schody, jejichž povrch tvoří silný protiskluzový plech? Tyto plechy v provedení slza nebo rýha jsou jedním z mnoha druhů plechu, které se využívají v mnoha průmyslových odvětvích. Slouží jako nášlapné plochy právě pro schody či plošiny, vyrábějí se z nich karosérie, opláštění strojů a ve stavebnictví se s nimi nejčastěji setkáte v podobě krytiny nebo opláštění budov. Vyrábějí se v různých tloušťkách a dodávají se ve standardních formátech 1 000 x 2 000, 1 250 x 2 500 a 1 500 x 3 000 milimetrů. Firma Technimat, která obchoduje s hutním materiálem, dodává plechy i podle individuálních požadavků.

Plech se vyrábí válcováním za tepla i za studena

Plech patří do kategorie hutního materiálu, stejně jako betonářská ocel, trubky, jakly či profilová ocel. Vyrábí se válcováním za studena i za tepla na válcovacích stolicích. Jde o tradiční ocelářskou výrobu, která využívá válcovací trať složenou z různého počtu válců, dopravních a pomocných zařízení. Plech se dodává v tabulích nebo ve svitcích. Tomu je také přizpůsobena technologie výroby. Plechy se dále zpracovávají ohýbáním, vysekáváním a dělením. Speciální kategorií je klempířská příprava, při níž se z plechů zhotovují okapnice, parapety a lišty. Klempíři používají i speciální nářadí na ohraničování a ohýbání plechů.

Pozinkované plechy jsou odolné vůči povětrnostním vlivům

Plechy vyráběné za studena mají jiné vlastnosti než válcované za tepla. U této technologie lze docílit větší přesnost, takový plech je na svém povrchu čistší, odolnější, ale oproti plechům válcovaným za tepla má nižší houževnatost. To souvisí s deformací krystalických zrn v materiálu při vysokém tlaku a nižší teplotě. Plechy se zákazníkovi dodávají černé nebo pozinkované, které jsou odolnější vůči povětrnostním vlivům, zejména změnám vlhkosti. Plechy, které se využívají jako krytiny či k opláštění budov, mají různé tvary, nejčastěji jsou vlnité či trapézové.

Témata: plech, plechy, hutní materiál, trubky, plechy levně, hutní materiál levně | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2