Lešení je nenahraditelné při fasádních pracích

Lešení na fasádní práce
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 16.7.2020 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Jaké druhy lešení potřebujete při běžné stavební činnosti? Nejběžnější je fasádní sada. Potřebujete ji nejen při aplikaci fasádních omítek, ale i fasádních nátěrů. Existuje sice nouzové řešení, kdy lze například opravu fasády provádět z plošiny jeřábu, ale lešenářská konstrukce je při běžné činnosti nenahraditelná. Například značka haki disponuje robustní dílcovou konstrukcí, snadno se montuje i demontuje a má dlouhou životnost. Základní sada má pohledovou plochu 400 metrů čtverečných, celková délka je 24,45 metru, výška 16,32 metru, což představuje osm podlaží.

Lešení haki má tři sady konstrukcí

Lešení haki má kromě základní sady i malou sadu s pohledovou plochou 200 metrů čtverečných, která má celkovou délku 12,20 metru a výšku 16,3 metru, tedy rovněž jako základní sada osm podlaží. Pro fasádní práce na menších objektech může stačit tzv. mini sada o pohledové ploše 100 metrů čtverečných a rozměrech 12,20 (délka) x 8,16 metru, tedy 4 podlaží. Sady lešení se vždy skládají ze sloupků, příčníků, podélníků, podlážek, patek, zábradlí a také příčného ztužení, které stabilizuje konstrukci. Lze ji stavět jako řadovou, prostorovou, pojízdnou či vysunutou.

Lešení haki má i pojízdnou konstrukci

Kromě fasádní konstrukce lze z dílců haki postavit například pojízdné lešení. Základní rozměr pole je 1,25 x 3,05 metru a další rozměry se odvíjejí dle parametrů fasádní sady. Důležité je, že rozměr podvozku nepřesahuje půdorys lešenářské konstrukce a hodí se pro všechny moduly. Tento druh lešení haki se pohybuje po brzděných výsuvných jednokolkách a lze ho postavit až do výše 14,5 metru. I v takové výšce je konstrukce bezpečná, protože využívá výsuvné stabilizátory, které zajistí její stabilitu. Dalším druhem je například kozlíková konstrukce, které umožní pohodlnou práci i ve výšce 3,5 metru.

Témata: lešení, půjčovna lešení, lešení na míru, haki lešení, lešení Haki | Region: Středočeský kraj

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2