Pobyt ve tmě sloužily původně k meditačním cvičením

Pobyt ve tmě
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 14.4.2024 | Služby

Praha (Pressweb) - Zní to šíleně. Nechat se zavřít do místnosti bez jakéhokoli světla a vydržet ve tmě celý týden bez kontaktu s okolním světem. Mohla by to být jízdenka do blázince, ale není. Lidem to skutečně pomáhá. A nejsou to jen zkušenosti z posledních let, existují doklady staré tisíce let, že podobnou terapií procházeli duchovní z různých částí světa. Pobyty ve tmě měly tehdy jediný účel – přiblížit se nadpřirozenu a pochopit smysl života. Duchovní uváděli, že tato meditační cvičení ve tmě jim pomáhají se soustředit, zbavit se zbytečných myšlenek a přinášejí jim klid a harmonii.

Pobyty ve tmě mají příznivý vliv na psychiku i tělo

Pobyty ve tmě skutečně zlepšují psychickou pohodu, kdy se člověk oprostí od všedního života, naučí se vnímat vlastní myšlenky a soustředí se na podstatné problémy. Psychologové potvrzují příznivý účinek této terapie, podle jejich výzkumů se u některých účastníků upravil krevní tlak, snížil se stres a pobyt měl vliv i na potlačení závislosti na alkoholu a nikotinu. Pobyty ve tmě podle dosavadních výsledků výzkumů ovlivňují tvorbu melatoninu neboli spánkového hormonu, který působí příznivě na celou imunitní soustavu. To je zároveň prevencí proti onkologickým chorobám, Alzheimerově chorobě a dalším civilizačním onemocněním.

Terapie tmou pozitivně ovlivňuje i sexuální život

Pobyty ve tmě v psychické oblasti příznivě ovlivňují sebepoznání, vyrovnávají narušený biorytmus, působí proti vyhoření a únavovému syndromu. Účastníci pobytů uvádějí, že se jim zvýšila obrazotvornost a kreativita a daleko lépe vnímají různé podněty. Někteří tvrdí, že po absolvování pobytu měli lepší sexuální života, a dokázali lépe vnímat potřeby partnera. Na území České republiky je více středisek, kde probíhá terapie tmou. Účastníci dostávají jednou denně většinou vegetariánské jídlo a mohou si vyžádat tzv. opatrovníka, pokud se chtějí na něco zeptat nebo mají potřebu sdělit svoje problémy.

Témata: pobyt ve tmě, léčba tmou, terapie tmou | Region: Středočeský kraj

SEO Services, s.r.o.