Solární panely – investice se vrátí do 5 let

Solární panely
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 11.8.2017 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Lidé se často ptají, jestli je výhodné pořídit si solární panely. Fotovoltaika, což je získávání sluneční energie a její přeměna na elektrickou, dostává zelenou ve všech zemích Evropské unie. Je to výhodné nejen v zemích kolem středozemního moře, ale i v našich podmínkách nebo i dále na severu. Už při pořízení jednoho fotovoltaického panelu získáte daleko lepší zhodnocení své investice než v bance. Také se uvádí, že náklady na panel o výkonu 230 Wp, což znamená, že při plném slunečním svitu dává výkon 230 W, se vám vrátí do pěti let.

Solární panely na zem, střechy i fasádu

Samozřejmě, že mít solární elektrárnu je sice výhodné, ale na to potřebujete volnou plochu a poněkud větší investice. Ale lidé si stále častěji dávají solární panely na své domy a využívají k jejich instalaci co nejvíce možností. Fotovoltaické panely se dají instalovat na šikmou i rovnou střechu, na fasádu i balkony. Pro upevnění panelů slouží ocelová konstrukce. Panel je důležité namířit pod určitým úhlem ke slunci, aby na něj dopadalo co nejvíce slunečního záření. Požadavky na instalaci dodává výrobce panelů. Odborná firma je pak nainstaluje na kovovou konstrukci, aby měly panely potřebný sklon. Konstrukce na solární panely vyrábí také firma Promal.

Místo ropy a uhlí raději slunce či vítr

A jak je to s výrobou elektrické energie? Jeden fotovoltaický panel o výkonu 230 Wp vyrobí za rok při průměrném slunečním svitu přibližně 160 kWh elektrické energie. To je tolik energie, kterou by vyprodukovalo 222 běžných autobaterií. Z toho je jasné, že solární panely, ať už ve formě fotovoltaických elektráren nebo samostatných panelů na střeše vašeho domu se určitě vyplatí. Vyspělé země se snaží co nejvíce omezit energii z fosilních zdrojů, které se jednou vyčerpají, a nahradit ji obnovitelnými zdroji, jako je slunce, vítr či voda. Například britská vláda chce do roku 2040 zakázat prodej benzinových a dieselových aut.

Témata: solární panely, konstrukce na solární panely, solární energie | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2