Jazykové kurzy v zahraničí jsou snadnou cestou k mnoha zážitkům, prohloubení znalostí a zvýšení kompetencí

Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 13.5.2014 | Kariéra, vzdělávání

Praha (Pressweb) - Ač jazykové školy obecně byly dříve vnímány jako draze zaplacené prodloužení studia, zkušenosti jejich absolventů hovoří o něčem jiném. Jsou to právě současní třicátníci, kteří starší generace svými jazykovými dovednostmi hravě strčí do kapsy. Často právě jazyková vybavenost, nikoliv věk, rozhoduje o přijetí toho kterého uchazeče. Nemluvě o možnostech těch, kteří hovoří jazyky hlavních tahounů Evropské unie. Díky možnostem volného pohybu po Evropě a především díky technologiím virtuální komunikace nyní mohou pracovat pro kohokoliv na tomto kontinentu a de facto i na celém světě, a to nezávisle na pracovně-právním vztahu jako živnostník. Zrodila se tak generace globálních odborníků, kteří si u nás přezdívají volnonožci a po celém světě se označují anglickým slovem freelancer.

Touhu opustit své zaměstnání a vydat se na volnou nohu v sobě čas od času musí zapudit každý, kdo ještě volnosti celosvětové pracovní poptávky neokusil a obává se neznáma nebo případných komplikací. A přitom udělat první krůčky v podobě zvýšení své kompetence a prohloubení jazykových znalostí a dovedností může prakticky kdokoliv. Zahraniční jazykové pobyty svou čtrnáctidenní délkou nevychází vstříc jen studentům, kteří jsou časově flexibilní, ale právě i starší generaci zaměstnanců, kteří tyto kompetence mohou potřebovat už v současném zaměstnání. V této souvislosti není bez zajímavosti fakt, že takové vzdělávání v podobě intenzivního jazykového kurzu v zahraničí je pro jejich zaměstnavatele daňově uznatelným nákladem. Pokrok, kterého zájemci dosáhnou, jim pomůže nejen v pracovní rovině, ale otevře jim dveře k mnoha novým přátelům, s kterými by si jinak nerozuměli – a to nikoli po lidské stránce, nýbrž po stránce čistě jazykové přes veškeré možné sympatie. Jazykový kurz v zahraničí je dobrodružstvím, které studentům i za řad odrostlejších zvýší sebevědomí.

Témata: jazykové kurzy v zahraničí, jazykový kurz, jazykové pobyty | Region: Svět