Tlumočení při norimberském procesu 1945/46

Pozvánka na vernisáž výstavy dne 21.2.2014 v 16 hodin, Goethe-Institut Praha
Zadavatel: DAAD Praha | 13.2.2014 | Politika, společnost

Vážené dámy, vážení pánové,

jménem DAAD Vás srdečně zveme na slavnostní zahájení výstavy „Tlumočení při norimberském procesu 1945/46“ dne 21.02.2014 v 16 hodin do velkého sálu Goethe-Institutu Praha.

Ve spolupráci s Informačním centrem DAAD Praha představí Goethe-Institut výstavu fotografií Svazu tlumočníků a překladatelů (BDÜ) v Bavorsku. K vidění budou výjimečné černobílé i barevné fotografie amerického vojenského fotografa Raye D’Addaria, dokumentující soudní proces s vrcholnými představiteli nacistického režimu v Norimberku 1945/46. Jeho fotografie bezprostředně přibližují atmosféru procesu a rovněž dokládají zodpovědnou práci překladatelů a tlumočníků. Aby bylo možné komunikovat ve čtyřech různých jazycích najednou, vyvinula firma IBM zcela nový druh tlumočnické techniky, a tak se tato událost stala i zrodem simultánního tlumočení.

Výstavu zahájí svou přednáškou bývalý stipendista DAAD a zároveň tlumočník a překladatel Dr. Theodoros Radisoglou. Podrobné doprovodné texty k fotografiím přeložili do češtiny studenti a absolventi Ústavu translatologie Univerzity Karlovy v Praze, kteří budou také během akce tlumočit. Při následné recepci v prostorách výstavy budou mít návštěvníci příležitost zúčastnit se komentované prohlídky fotografií s kurátorem.

Těšíme se na setkání s Vámi!

Vaše IC DAAD Praha

--------------------------------------------

Lenka Drugová

DAAD-Informationszentrum Prag

Masarykovo nábř. 32

110 00  Praha 1

Textový soubor:
PřílohaVelikost
PDF icon n_prozesse_flyer.pdf222.89 KB
Témata: DAAD, Goethe-Institut Praha | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

DAAD Praha

Masarykovo nábřeží 32
110 00 Praha 1
Kontaktní osoba: Dr. Astrid Winter
Vedoucí IC
winter@daad.cz
Obrázek uživatele DAAD Praha
IC DAAD Praha poskytuje informace o možnostech studia a výzkumu v Německu, o programech na podporu a o stipendiích DAAD, poradí Vám při rozhodování a plánování Vašeho studijního či výzkumného pobytu v Německu. IC je zároveň partnerem pro německé a české vysoké školy v oblasti akademické spolupráce.
Deutscher Akademischer Austauschdienst - Informační centrum Praha
Masarykovo nábřeží 32
110 00 Praha 1
Česká republika
info@daad.cz
Fax: +420 224 931 183
Tel: +420 224 931 182