Konstrukce na solární panely musí být pevná a odolná

Konstrukce na solární panely
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 11.12.2021 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - V dnešní době prudce rostoucích cen energií se lidé znovu začali zajímat o využití energie Slunce. Většinu lidí dříve odrazovaly vysoké pořizovací náklady, ale to už se také mění. Například cena solárních panelů klesá, a naopak se zvyšuje jejich účinnost. Termické panely dokáží využít až 60 procent sluneční energie, při výrobě elektřiny je však účinnost mnohem nižší. Mohou se umístit na šikmou nebo rovnou střechu, fasádu, nebo dát na zahradu. Důležitá je také pevná konstrukce na solární panely. Nejjednodušší využití domácí solární elektrárny je na přímý ohřev vody.

Kovovýroba je obor, který zajistí připevnění fotovoltaických panelů

Existují dva systémy využití solární energie. Slunce ohřívá přímo vodu ve slunečních kolektorech a ta je rozváděna po domě pro vytápění, nebo do koupelny jako teplá voda. Problémem je, že nejvíce tepla se v kolektorech vyrobí v létě, přitom spotřeba teplé vody je v tomto období nejnižší. Ale dají se vytápět venkovní bazény. Nebo fotovoltaické panely vyrábějí přímo elektřinu, která může být využita jako zdroj pro více spotřebičů. O umístění panelů se postará zkušená firma a jejich kovovýroba. Při výrobě konstrukce na solární panely je nutné také vědět, že ideální celoroční sklon je 45 stupňů.

Některé solární panely je nutné během roku natáčet ke slunci

Co ale s přebytečnou elektřinou z domácí fotovoltaické elektrárny? V domácích podmínkách je málo efektivní ji prodávat do distribuční sítě, na to je třeba povolení a zisk je nízký, lepší je skladovat elektřinu v bateriích a využívat ji v případě potřeby. Protože v naší zeměpisné šířce je méně slunečního svitu než v jižních krajích, důležité je umístění panelů. Firemní kovovýroba musí počítat i s tím, že některé panely je nutné během roku natáčet směrem ke slunci či měnit míru jejich sklopení. Existují systémy, které to však dělají automaticky.

Témata: konstrukce na solární panely, kovovýroba, solární panely konstrukce | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2