Solární panely vám pomohou zbavit se závislosti na drahé elektřině

Solární panely
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 18.1.2022 | Služby

Praha (Pressweb) - Také vás děsí rostoucí cena elektřiny? Není přece možné, aby se z roku na rok zvýšila o sto procent! Přestaneme snad svítit, topit nebo vařit? Samozřejmě že ne, ale určitě je dobré hledat možnosti, jak se zbavit závislosti na drahé energii. Jedna tu je – výroba vlastní elektřiny. Vidíte ji v krajině na nevyužívaných loukách, na střechách domů. Jsou k tomu zapotřebí solární panely. Možná namítnete, že pořizovací náklady jsou vysoké, ale to platilo tak před deseti lety. Tento obor se rychle vyvíjí, hledají se výhodnější materiály i modernější technologie a cenu snižuje i množství výrobců.

Solární panely vybírejte podle charakteru světla na daném místě

Jestliže před časem byly pouze jedny solární panely, dnes už můžete vybírat mezi více druhy. Monokrystalický typ se vyrábí z velkých křemíkových krystalů a je vhodný tam, kde jsou dobré světelné podmínky a slunce svítí přímo na fotovoltaické zařízení. Účinnost tohoto typu je 14 až 18 procent. Polykrystalické solární panely se skládají z většího počtu malých krystalů a využívají se tam, kde je spíše světlo rozptýlené a přichází z boku. Účinnost je 12 až 17 procent, ale výkon je rovnoměrnější. Pro oblasti s nižším slunečním svitem jsou vhodné amorfní desky, které jsou citlivé na rozptýlené světlo, ale dosahují účinnosti jen 7 až 9 procent.

Solární elektrárna pro chaty, lodě i mobilní domy

Jestliže uvažujete, že si solární panely pořídíte na chatu, pak se zajímejte o tzv. ostrovní solární systém. Nemusíte nadbytečnou energie posílat do sítě, ale uchováte ji ve speciálních bateriích. Když přijedete na chatu, začnete ji čerpat z baterie a ne ze sítě. Různé průzkumy ukazují, že se spotřeba energie ze sítě dá tímto způsobem výrazně snížit a takový provoz je velmi úsporný. Většina solárních panelů je u tohoto systému umístěna na střeše, k tomu je nutná ocelová konstrukce, pak potřebujete akumulátory a střídač, který mění stejnosměrný proud na střídavý.

 

Témata: solární panely, konstrukce na solární panely, panely na solární kolektory, kovovýroba | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300