Jak se bydlí v roubence?

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 2.9.2013

Uničov (Pressweb) - Uvažovali jste někdy nad bydlením v dřevěných domech? Pravých, nefalšovaných domech z masivu? Aktuální trendy v bydlení se navracení k používání přírodních a obnovitelných materiálů, přičemž se ale drží vysokých standardů na komfort a tepelnou izolaci.

Moderní roubenky jsou takové domy, které jsou postaveny celé z masivních dřevěných hranolů. Konstrukce je ale dokonale zateplená a vnitřní provedení může vypadat jako v kterémkoli jiném zděném domě, i když je to asi škoda. Dřevo, masivní dřevo totiž působí velmi dobře také na psychickou pohodu. Je to takový návrat k přírodě.

Výhod bydlení ve srubovém domě je několik. Dřevo jako přírodní materiál je například antistatický a nevíří tedy prach, což společně s přírodními silicemi uvolňovanými ze dřeva, jeho schopností udržovat ideální hladinu vlhkosti ve vzduchu a pohlcovat negativní látky a filtrovat pachy a plyny, z něj dělá dokonalý materiál na dům pro osoby trpící zdravotními obtížemi v dýchací oblasti. Pokud byste tedy trpěli například astmatem nebo bronchitidou, jsou sruby a roubenky pro vás vhodným domovem.

Dnes se staví již moderní sruby na klíč, které odpovídají všem současným normám, zejména pokud jde o zateplení, i když dřevo samotné má velmi dobré tepelně izolační vlastnosti.

Vnější plášť domů je tvořen hranoly navzájem do sebe zapasovaným s pomocí pera a drážky, následně je vrstva tepelné izolace, která může být tvořena přírodní vlnou, a následuje vnitřní příčka. Mezi těmito základními vrstvami bývají ještě difúzní folie a mohou být také další mezivrstvy. Zateplení stropu, střechy a podlahy je také samozřejmostí. Vše je přizpůsobeno tak, aby se sruby staly skvělým komfortním bydlením.

Témata: roubenky, sruby na klíč

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz