Elektřina jako alternativní zdroj topení

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 16.8.2013 | Reality, bydlení

Uničov (Pressweb) - Vytápět se dá nejrůznějšími zdroji, přičemž ale nejvíce využívané je teplovodní vytápění, dále pak kotle na tuhá paliva, plynové topení, ale topit se dá také elektřinou. Můžete sice namítnout, proč bychom měli topit elektřinou, když je tak drahá. Ostatní alternativy mají přece levnější zdroje energie. Nemusí to ovšem být nutně pravda a také některé typy elektrického topení se dají považovat za úsporné.

Využít se dá elektrické topení především v místech, kde například není zaveden plyn, nebo jiná alternativa není přijatelná, ať už z ekologického nebo komfortního hlediska. Nejúpornější elektrické vytápění, které můžete zvolit pro svůj dům, byt nebo i chatu, jsou akumulační kamna. Vyplatí se na všech místech, která nabízejí možnost odběru takzvaného nočního proudu, což je nadbytečná energie, kterou lze čerpat za snížené sazby. Akumulační kamna totiž obsahují výhřevné jádro, které z této levné energie čerpá teplo a akumuluje ho do sebe pro pozdější vytápění. V tom je zásadní rozdíl mezi akumulačními způsobem vytápění a jinými elektrickými přímotopy, které topí z aktuálně čerpané elektrické energie. Tedy topí se ve stejnou dobu, kdy se odčerpává energie, zatímco u akumulačních kamen se čas odběru energie a topení neshoduje.

Přesto mohou být i přímotopy využívány jako hlavní zdroj topení. Ideální jsou k tomu hlavně sálavé panely, které mohou představovat hodně atraktivní topný zdroj díky jejich modernímu a velice zdařilému designu. O principu topení, který funguje podobně jako podlahové vytápění nemluvě. Pokud jsou sálavé panely umístěné na stropě nebo na stěně a mají velkou plochu, není potřeba topit na tak vysokou teplotu, takže se v podstatě ušetří. Jestliže se navíc jedná o infrapanely, je topení ještě efektivnější a tepelná pohoda se zvyšuje i při nižších teplotách vytápění.

Témata: akumulační kamna, elektrické přímotopy | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz