Jak ušetřit na každé jízdě autem?

Zadavatel: Seocentrum s.r.o. | 26.7.2013 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Auto se stalo neodmyslitelnou součástí našich životů. Bez něj si neumíme představit nejen cestu do práce, ale i zařizování obyčejných běžných nákupů by bylo velmi náročné. Ceny paliv však neúprosně stoupají, a ne každý si může dovolit nové vozidlo s nízkou spotřebou. Právě u nových aut se tento problém snaží vyřešit samotný výrobci a snižují tak průměrnou spotřebu. Tyto vozy jsou pro většinu z nás cenově nedostupné, a tak se s tímto problémem musíme poprat jak umíme.

Omezené využívání auta je jedna z možností, na kterou přistoupí jen hrstka. Mnohem častější jev je proto rozumnější jízda, takže pokud chcete ušetřit a počet tankování snížit na minimum, spusťte nohu z plynu. Zbytečné vytáčení motoru neprospívá ani autu, ani Vaší peněžence.

Výraznou úsporu však nečekejte ani při správném ježdění. Snížit náklady na spotřebu je možné pouze pomocí LPG. Tato pohonná látka je téměř o polovinu levnější než benzin, a tedy při stejné spotřebě ušetříte téměř polovinu nákladů při každé návštěvě čerpací stanice. Tato investice se vyplatí zejména pokud auto využíváte pravidelně.

Tento zásah je možné provést téměř na každém typu vozidla, třeba si však uvědomit, že přestavba vyžaduje část zavazadlového prostoru auta, a mírně stoupne i spotřeba. Při podstatně nižších cenách LPG však nadále představuje výraznou úsporu.

Montáž vyžaduje prvotní investici, podívejte se na ceník montáže LPG. Návratnost je však kolem jednoho roku. Jaká je návratnost LPG pro Vaše auto se dozvíte i na internetu.

Vše o LPG naleznete zde.

Témata: LPG