Ceny potravin se snižují, no benzin a nafta zdraží

Zadavatel: Seocentrum s.r.o. | 26.7.2013 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - V posledních dnech se v médiích objevily zprávy, které avizují snížení ceny potravin. Tato zpráva nás všechny těší, ale jaksi jí nevěříme. Doposud jsme byli svědky jen tichého zvyšování cen všeho, včetně nezbytných potravin. Vypadá to však tak, že ceny půjdou skutečně dolů a to zejména díky velmi dobré úrodě.

Škoda jen, že podobné zprávy neočekáváme i ze strany čerpacích stanic. Zde je trend přesně opačný a ceny se zvedají téměř s železnou pravidelností. I v nejbližších dnech očekáváme, že ceny benzínu a nafty budou opět růst. Vliv na cenu mají především velké korporace, ale i fakt, že zásoby ropy se neustále zmenšují.

Pro nás je však podstatné pouze to, že budeme opět muset sáhnout hlouběji do kapsy. Neustále tedy musíme hledat způsob, jak ušetřit. Jednou z možností je samozřejmě omezení jízdy. To je ale pro většinu z nás nereálné, a tak musíme šetřit způsobem řízení. Vyhněte se tedy častému přidávání plynu a náhlému brždění. Avšak nejen to v jakém intervalu a intenzitě střídáme brzdu a plyn má vliv na to, jak často musíme tankovat.

Spotřebu ovlivňují i samotné pneumatiky. Pokud ty Vaše už co to pamatují, pořiďte si pneumatiky Matador. Nové totiž svými vlastnostmi přispívají k úspoře paliva. Ty správné najdete na pneumatiky.sk.

Auto však pro velkou část motoristů neznamená jen praktického pomocníka. Díváme se na něj jako na formu určité prestiže. Svou pozornost tedy věnujeme i jeho vzhledu, ten ovlivňují i disky. Ty správné naleznete zde.

Témata: pneumatiky

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Seocentrum s.r.o.

Obrázek uživatele Seocentrum.sk
Seocentrum s.r.o.
Slovensko