Naložte kola na auto a vyrazte za cyklistikou

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 15.7.2013 | Auto-moto, logistika

Uničov (Pressweb) - Patříte mezi cyklistické nadšence? Určitě si nenecháte ujít žádnou příležitost vyrazit na dovolenou s koly a poznávat krásy jiných regionů nebo třeba i jiných zemí. Snad nikomu by se ale na delší trasy asi nechtělo cestovat s koly vlakem nebo autobusem. Veřejná doprava v tomto ohledu není ideálním řešením. Jestli máte auto, nemusíte nic řešit. Jedno kolo do něj naložíte bez problému, více kol v podstatě také, ale potřebujete k tomu obyčejně pouze dodatečné příslušenství.

Nosiče kol – která varianta je nejlepší

Vybírat mezi nosiči kol můžete v podstatě libovolně, i když některé faktory vás mohou přiklonit směrem k jednomu typu.

Existují tři varianty nosičů kol, které jsou dnes běžně využívané. První jsou nosiče kol na střechu. Hojně využívané příslušenství pro přepravu kol, které ovšem má své mouchy. Nosič kol potřebujete připevnit ke střešnímu nosiči. Pokud ten nemáte, bude nutné ho dokoupit. Střešní nosič může být buď standardně tvořený příčníky, které se přichycují na podélníky nebo také nazývaní hagusy. U aut, které hagusy nemají, je možné přimontovat jiný typ střešního nosiče, který se přichycuje přímo do drážky pod okraji střechy. U nosičů kol, které se montují na střešní nosiče, je potřeba počítat se zvýšenou spotřebou paliva. Kola jsou také na střeše o něco hůře dostupná, hlavně pro menší osoby. S koly nastojato se také musí o něco opatrněji jezdit, ale to platí i pro další dvě varianty.

Máte-li na autě tažné zařízení, můžete kola upevnit na ně opět s pomocí speciálního nosiče. U nosičů kol na tažné zařízení je zase nutné počítat s montáží, která bude vyžadovat náhradní elektroinstalaci zadních světel, která bývají nosičem zastíněna, stejně jako poznávací značka.

Třetí novější alternativou jsou pak nosiče kol na zadní dveře, které jsou vhodným prostředkem na auta, která nejsou vybavená ani střešním nosičem ani tažným zařízením a nechcete je draze dokupovat.

Témata: nosiče kol na střechu, nosiče kol na zadní dveře | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz