Cyklistické výlety autem

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 15.7.2013 | Auto-moto, logistika

Uničov (Pressweb) - Cyklistika se rozmáchá čím dál více a stává se také oblíbenou aktivitou pro rodinné dovolené. Vyrazit s koly někam do zahraničí nebo do jiného kraje třeba na chatu a na místě pak poznávat krásy a přírodu na kole. Téměř každá rodina už má dnes auto, takže je i v případě cesty na delší vzdálenosti s koly je pouze otázkou, jak veškerou cyklistickou výbavu na auto poskládat a dovnitř dostat celou rodinu. Není to přitom vůbec obtížné se správným vybavením. Je pouze potřeba zvolit tu správnou alternativu. Nabízejí se v podstatě tři.

Nosiče na střechu

Na střeše se kola převážejí hodně často. Stačí mít totiž střešní nosič. U naprosté většiny novějších kombi a prostornějších vozů se v běžné výbavě nacházejí podélné hagusy, na které pak stačí pořídit nosiče kol na střechu. I u aut, která ale hagusy nemají, není problém střešní nosič aplikovat. Pouze se musí jednat o typ, které je určený k instalaci pod okraje střechy. Jakmile je vyřešený střešní nosič, je možné na ně dokoupit a přimontovat také nosič kol na střechu. Podle množství kol, která chcete na střechu přidělat si jednoduše koupíte takové množství nosičů kol. Kola se na střechu dávají nastojato. S tím se samozřejmě pojít jistá úskalí. Jednak tedy by se mělo jezdit se zvýšenou opatrností, ale také se zvedne spotřeba paliva, s čímž je nutné počítat, a to zhruba o jeden až dva litry na sto kilometr. Dalším zádrhelem může být přístupnost kol. Na střechu mohou lidé menšího vzrůstu dosahovat obtížněji. Výhodou ale je, že se kdykoli bez problémů dostanete do kufru, na rozdíl od dalších alternativ.

Nosiče na tažné

Druhou hojně využívanou alternativou jsou nosiče kol na střechu. Jejich přednosti a zápory se nabízejí. Kola jsou u nich snadno přístupná, ovšem hůře se dostává do kufru. Zato ovšem tak výrazně nezvyšují spotřebu. Je ovšem nutné je správně přimontovat včetně elektroinstalace a náhradních zadních světel a poznávací značky.

Třetí variantou jsou pak nosiče na zadní dveře. Jsou ideální volbou, pokud nemáte tažné ani střešní nosič.

Témata: nosiče kol na střechu | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz