I v létě jsou zapotřebí kvalitní pneumatiky

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 15.7.2013 | Auto-moto, logistika

Uničov (Pressweb) - Jízda autem by měla být vždy především bezpečná. Kromě celkového stavu automobilu, ovlivňují bezpečnost jízdy také pneumatiky. Na zimní pneumatiky si dává pozor naprostá většina řidičům protože v zimě si je člověk více vědom nebezpečí kluzkého povrchu. I v létě je ovšem důležité, aby byl vzorek pneumatik kvalitní a dokázal auto dobře udržet v zatáčkách. Největším rizikem letního ježdění jsou samozřejmě mokré silnice, nejvíce pak v momentech, kdy se na cestách tvoří při intenzivních deštích vysoká vrstva vody. Pneumatiky by měly být schopny bránit vzniku aquaplaningu, tedy podmáčení auta a nestabilitě na vlhkém povrchu.

U letního pneuby ale při výběru měly rozhodovat také další vlastnosti. Kromě bezpečnosti, která je ale na prvním místě, je to také případná spotřeba paliva. Některé pneumatiky jsou přímo označeny jako ekonomické. Znamená to, že nezvedají spotřebu benzínu nebo nafty svým zbytečně velkým odporem. Kromě toho je ale důležitým měřítkem také trvanlivost pneumatik a jejich opotřebení v čase. Kvalitní letní pneumatiky by měly zůstat dlouho s dobrou strukturou vzorku.

Velmi dobré výsledky v těchto měřítcích mívají už celkem standardně pneumatiky Barum. Z letních pneumatik jsou to pak především Barum Bravuris a Brillantis. V pravidelných nezávislých testech pneumatik se dobře umisťují také pneumatiky Continental.

Bezpečnou sázkou bývají obyčejně také nové typy a modely značkových pneumatik. U těch totiž navíc máte jistotu, že gumová směs pneumatik je zcela nová a má tak požadované vlastnosti. I u nových pneumatik, které si koupíte například v akci, je totiž jisté riziko, že směs je několik let stará, byť pneumatiky jsou neopotřebené. Proto je vhodné kupovat ověřené pneu, na kterém si zkontrolujete datum výroby pneumatiky.

Témata: letní pneumatiky, pneumatiky, pneumatiky Barum | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz