Jak na zřízení datové schránky

Zadavatel: PSHK s.r.o. | 6.5.2013 | Politika, společnost

Hradec Králové (Pressweb) - Na webu www.zalozeni-firmy-spolecnosti.cz byl publikován článek, který se zaměřuje na zřízení a aktivaci datové schránky. Datové schránky u nás v republice fungují od roku 2009. Od této doby je jejich zřízení ze zákona povinné pro orgány veřejné moci a pro právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku. Zatímco tyto osoby žádost o zřízení nemusí řešit, jestliže chtějí datovou schránku fyzické osoby, musí se s žádostí obrátit na příslušný orgán.

Datové schránky primárně slouží k doručování dokumentů mezi orgány veřejné správy a fyzickými či právnickými osobami. V případě správného nastavení schránky si mohou dopisovat i tyto osoby mezi sebou. Pokud chcete vědět, zda někdo z vašich blízkých nebo z obchodních partnerů má datovou schránku, hledejte ve veřejném seznamu schránek, do kterého bude každý uživatel ihned po aktivaci datové schránky zařazen. Podnikatelé schránky využívají nejvíce při komunikaci s finančními úřady nebo se správou sociálního zabezpečení.

PSHK s.r.o.

Pavla Hanuše 300/1
500 02 Hradec Králové
Kontaktní osoba: Zdeněk Hrubý
Jednatel
hruby@pshk.cz
Obrázek uživatele PSHK
Provádíme SEO pro vyhledávače, nabízíme služby v oblasti internetového marketingu, vedení PPC kampaní. Tvoříme webové stránky a e-shopy.
PSHK s.r.o.
Pavla Hanuše 300/1