Co to jsou piktogramy

Zadavatel: PSHK s.r.o. | 15.4.2013 | Průmysl, energetika

Hradec Králové (Pressweb) - Piktogramy jsou grafické obrazce, které se používají pro různé značení. Své uplatnění nacházejí i v oblasti orientačních systémů. Na webu www.orientacni-systemy-budov.cz byl publikován zajímavý článek, který se konkrétně na piktogramy zaměřuje. Můžete si zde přečíst o jejich výrobě a konkrétním využití. Obecně se s nimi můžete setkat v mapách, dále se používají ke značení uvnitř budov (toalety, únikový východ) a samozřejmě i v přírodě (zákaz stanování, zákaz kouření).

Piktogramy mohou mít informační, přikazující nebo zakazující funkci. Pro jejich znázorňování by se tak měly používat obecně známé značky, které jsou schopni rozlišit lidé z celého světa. Nejčastěji piktogramy informují o tom, co se kde nachází nebo zakazují určitou činnost. V rámci orientačních systémů se vyrábějí z kovu a fólie. Důležitá je dlouhá životnost zvoleného materiálu. Piktogram by měl bez problémů sloužit i desítky let.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

PSHK s.r.o.

Pavla Hanuše 300/1
500 02 Hradec Králové
Kontaktní osoba: Zdeněk Hrubý
Jednatel
hruby@pshk.cz
+420 776 525 452
Obrázek uživatele PSHK
Provádíme SEO pro vyhledávače, nabízíme služby v oblasti internetového marketingu, vedení PPC kampaní. Tvoříme webové stránky a e-shopy.
PSHK s.r.o.
Pavla Hanuše 300/1
500 02 Hradec Králové
Česká republika
info@pshk.cz
Tel: +420 491 110 854