Revize plynových zařízení je způsob, jak být bez starostí

Revize plynových zařízení
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 9.9.2019 | Počasí

Praha (Pressweb) - Už se vám zase rozbila karma? A zrovna potřebujete hodně teplé vody, protože k vám přijely děti na prázdniny? To jsou velmi nepříjemné situace, ale jak jim předejít? Je to jednoduché. Řešením je pravidelná kontrola a revize plynových zařízení. Doporučím vám to každý opravář. A nakonec to uvidíte sami. Když přijde technik každý rok na kontrolu, prověří funkčnost zařízení, zkontroluje těsnění a spoje a také vám karmu vyčistí. A nejde jen o karmu, kontroly jsou vhodné pro plynová topidla, plynové kotle a další spotřebiče na plyn.

Že opravy moc stojí? Dodržujte pravidelné revize plynových zařízení

Lidé vědí, že spotřebiče známých značek jako je Karma, Mora či Moratop jsou velmi spolehlivé. Ale jedině za cenu dobré péče, a tou jsou pravidelné kontroly a revize plynových zařízení. Spotřebiče vám tak vydrží opravdu dlouho. Dost často se lidé bojí revize plynových spotřebičů, protože se domnívají, že to bude velmi drahá položka. Ale není to pravda. Pokud opravář neobjeví velkou závadu, cena je stále stejná. Kromě toho je revize povinná ze zákona každé tři roky. Základní je vstupní revize, tedy, když si plynové zařízení pořídíte a pak každé tři roky. Významnou součástí této prohlídky je kontrola, zda někde neuniká plyn.

Pojišťovny pro náhradu škody požadují revize

Revize plynových spotřebičů obsahuje například zjištění, zda byly opraveny závady z minulé prohlídky. Technici současně kontrolují kvalitu spojení, protože únik plynu je u těchto zařízení tou nejnebezpečnější závadou. Když se používal svítiplyn, hrozilo, že se lidé z unikajícího plynu otráví. V současnosti se jako palivo používá zemní plyn, který jedovatý není, ale ve směsi se vzduchem vytváří třaskavou směs. V určité části domu se plyn hromadí a pak, při vyšší koncentraci, stačí jediná jiskra a dojde k výbuchu. Není neobvyklé, když výbuch plynu zdemoluje celý rodinný domek. A pokud není revize, pojišťovny škody nezaplatí.

Témata: revize plynových zařízení, revize plynových spotřebičů, revize karma, oprava karma, servis plynových kotlů | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2