Dovolená v Itálii – památky i koupání v moři

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 9.6.2016 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - Průzračná jezera na severu Itálie, západní skalnaté pobřeží nebo písčité pláže Jaderského či Tyrhénského moře? To vše může být pro vás dovolená v Itálii. Tato země u Středozemního moře nabízí všemožná lákadla pro atraktivní a příjemnou dovolenou. Do některé země jezdíte jenom za památkami, do další zase za lenošením u moře. Dovolená v Itálii může být vším. Cestou za mořem se zastavíte v některém větším městě a můžete obdivovat památky, kterých je tu požehnaně.  A pěkná místa jsou kousek za hranicemi. Vždyť například Benátky zvládnete pohodlně autem za necelý den. Nebo největší italské jezero Lago di Garda? Nádherná průzračná voda osvěžuje a teploty jsou tam téměř stejné jako na jihu.

Dovolená v Itálii - na výběr je několik moří

Jestliže toužíte po moři a opalování na plážích, dovolená v Itálii vás nezklame. A může si hned vybrat z několika moří. Na západě Itálie omývá pevninu Ligurské moře, které má členité a skalnaté pobřeží. Více k jihu se už krajina mění a na vás čekají písčité pláže s borovicemi. Na východě Itálie je Jaderské moře, které je proslulé dlouhými písčitými plážemi a čilým životem v přímořských letoviscích. Ale můžete se vydat i dál. Na Sicílii jsou nádherné hotýlky, které nezapřou bohatou a dlouhou historii. Najdete tu písčité i kamenité pláže skryté před zraky ostatních turistů. Dovolená v Itálii nejsou jen památky a koupání, ale také poznávání místní kuchyně. Je pestrá a určitě si ji oblíbíte.

Dovolená v Rakousku – ideální pro cyklisty

A co taková dovolená v Rakousku? Jestliže jedete do Itálie, Rakouskem projíždíte a určitě jste si všimli nádherné scenérie Alp nebo rozlehlé krajiny s jezery v údolích velkých řek. Dovolená v Rakousku je v létě velmi příjemná pro cyklisty nebo milovníky procházek ve starobylých městech. Na jízdu na kole je v Itálii příliš teplo, ale Rakousko je ideální. A trasy jsou vhodné pro všechny věkové kategorie. Vždyť na cyklostezkách podél řek se ani nezapotíte. Jedete po rovině. Pro náročné cyklisty jsou vhodné trasy pod horskými velikány.

Témata: Dovolená Itálie, dovolená | Region: Evropa

SEO Services, s.r.o.