Goodyear představuje IntelliGrip Urban, studii inteligentních pneumatik pro budoucí vozové parky

Studii IntelliGrip Urban Goodyear vytvořil s cílem zvýšit bezpečnost a energetickou účinnost pneumatik a nabídnout řešení pro vozové parky autonomních elektromobilů příští generace
Zadavatel: Marketwired, LP. | 9.3.2017 | Auto-moto, logistika

Ženeva, 7. března – Společnost Goodyear na mezinárodním autosalonu International Motor Show 2017 v Ženevě odhalila, jak by mohla vypadat pneumatika blízké budoucnosti. Ve studii IntelliGrip Urban představila pneumatiky navržené speciálně pro budoucí generaci autonomních (samořídících) elektromobilů pro sdílené jízdy v městských aglomeracích.

Spolujízda na přání – neboli sdílená jízda – jako alternativa k taxislužbě, vozidlům z půjčoven nebo řízení vlastního vozu už není volbou jen pro generaci dnešních třicátníků - mileniálů. Její přednosti v podobě okamžité dostupnosti na jakémkoli místě a pohodlné platby začínají být zajímavé pro všechny generace, takže se služba sdílené jízdy postupně stává standardním způsobem dopravy. Trend stěhování do měst vytváří ideální prostředí pro zavádění takových nových způsobů přepravy.

„Technické aspekty studie pneumatik IntelliGrip Urban, která je zaměřena na vozy, které budou v městských oblastech jezdit v budoucnu, vycházejí z cíle maximalizace jejich provozní doby a energetické účinnosti. Pro poskytovatele dopravních služeb typu ‘Mobility as a Service’ je stěžejní, aby mohli svým zákazníkům nabízet vyšší mobilitu,” řekl Jean-Claude Kihn, prezident společnosti Goodyear pro Evropu, Blízký východ a Afriku.

Goodyear IntelliGrip Urban je inteligentní pneumatika s pokročilou senzorovou technologií. Byla navržena tak, aby poskytovala maximální oporu kontrolním systémům vozidel a zvýšila bezpečnost cestujících. Pneumatika snímá podmínky panující na vozovce i aktuální povětrnostní podmínky. Tím, že shromažďuje kritická data a odesílá je přímo do počítačového systému, vozidlu dovoluje optimalizovat jeho rychlost, chování při brzdění, ovládání a stabilitu.

Budoucí generace autonomních vozových parků budou v provozu ve velmi složitém prostředí a spolu s dalšími vozidly, řidiči, chodci a údaji od všech dalších subjektů budou propojeny přes internet (Internet věcí). Pneumatiky jako jsou Goodyear IntelliGrip Urban by mohly v tomto vyvíjejícím se novém ekosystému sehrávat zásadní roli.

Správci vozových parků by mohli těžit i z vysokého a úzkého tvaru, který snižuje valivý odpor a zvyšuje energetickou účinnost pneumatiky a rozšiřuje tak sortiment elektromobilů v městském prostředí. Pokročilá senzorová technologie IntelliGrip Urban by operátorům umožnila také přesně identifikovat a řešit problémy související s pneumatikami dříve, než vůbec nastanou.

KLÍČOVÉ VLASTNOSTI A PŘEDNOSTI

IntelliGrip Urban by umožnila vozovým parkům monitorovat jejich vozidla a pneumatiky v reálném čase, poskytla by jim tak konkurenční výhodu a současně jim pomohla zvyšovat ziskovost díky těmto klíčovým vlastnostem:

§  Sensor-in-Tire technology (technologie senzorů zabudovaných v pneumatice) pomůže autonomním vozidlům lépe číst podmínky na vozovce, podpoří a zlepší bezpečnost cestujících a jejich pocit bezpečnosti. Celý vozový park může těžit z rozsáhlé výměny informací mezi pneumatikou a vozidlem prostřednictvím cloudu.

§  Proaktivní údržba umožní správcům vozových parků přesně identifikovat a řešit problémy související s pneumatikami a potenciální bezpečnostní hrozby dříve, než nastanou. Jednoduché, uživatelsky přátelské řešení, které maximalizuje výkonnost pneumatik a samo naplánuje proaktivní údržbu, pomůže snižovat celkové provozní náklady, prodlužovat provozní dobu a zvyšovat výkonnost a celkovou udržitelnost vozového parku.

§  Vysoký a úzký tvar sníží valivý odpor pneumatik, což zvýší jejich energetickou účinnost a umožní širší sortiment elektromobilů v městském prostředí. Tvar pneumatiky také přispívá k vyšší odolnosti vůči a aquaplaningu, což umožnilo inženýrům společnosti Goodyear snížit počet dezénových drážek běhounu pneumatiky, zvýšit její kilometrový proběh a současně snížit hlučnost.

Speciálně navržený běhoun poskytuje v městském prostředí přilnavost jak v letních, tak i zimních podmínkách, maximalizuje provozní dobu a optimalizuje efektivitu vozového parku.

Poznámka: Sledujte náš twitterový účet @GoodyearPress nebo se připojte k naší skupině ThinkGoodMobility group na LinkedIn

O společnosti Goodyear

Goodyear je jedním z největších světových výrobců pneumatik. Společnost zaměstnává přibližně 66 000 pracovníků a své výrobky vyrábí ve 48 závodech v 21 zemích světa. Dvě inovační centra - Akron v Ohiu a Colmar-Berg v Lucembursku - usilují o rozvoj nejmodernějších výrobků a služby, které stanovují technologické a výkonnostní standardy pro celé odvětví.

Více informací o společnosti Goodyear a jejích produktech najdete na  www.goodyear.cz..

Kontakt:
Luboš Spálovský

+420 724 724 219

lubos.spalovsky@temper.cz

Region: Svět

Marketwired, LP.

13818 SW 152nd Street, # 374
33177 Miami, Florida
Kontaktní osoba: Marketwired Client Services
cs@marketwired.com
About MarketwiredMarketwired advances the way the world communicates. Serving more than 11,000 clients worldwide through 20 offices on four continents, Marketwired is a dominant distributor of company news releases and other communications. Marketwired electronically delivers global news and... vice ›