Záchranáři v neděli ošetřovali těžce popálené dítě

Zadavatel: ZZS Středočeského kraje | 9.2.2014 | Krimi, černá kronika

Kladno (Pressweb) - V neděli ve 12:40 obdrželo zdravotnické operační středisko v Kladně tísňovou výzvu k malému dítěti, které se na Mladoboleslavsku popálilo od oleje. Na místo dispečink okamžitě vyslal posádku s lékařem a pražskou leteckou záchrannou službu. Dítě utrpělo popáleniny 2. stupně na 60 % povrchu těla, a při příjezdu záchranářů bylo při vědomí. Ti malému pacientovi ihned podali léky na tlumení bolesti a ošetřili popálené místa. Dítě bylo poté předáno k leteckému transportu do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Další případ popálení řešili v sobotu ráno také záchranáři z Kladna. V 9:30 vyjížděli k muži, který na chatě nedaleko Kyšic při zatápění nalil líh do kamen a plamen ho popálil v obličeji, na krku a horní kočetině. Muž utrpěl popáleniny 1. - 2.  stupně. Dispečink na místo vyslal posádky RZP a randez-vous z Kladna, hasičský záchranný sbor, Policii ČR a pražskou leteckou záchrannou službu. Vrtulník na místě nemohl přistát kvůli komplikovanému terénu, a tak ve spolupráci s Policií ČR byla uzavřena křižovatka silnic č. 201 a č. 118. Tam vrtulník přistál a pacienta k němu po ošetření a zajištění převezl náš sanitní vůz. Poté byl muž přepraven do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Témata: popálené dítě, popálení | Region: Středočeský kraj

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

ZZS Středočeského kraje

Vančurova 1544
272 01 Kladno
Kontaktní osoba: Bc. Petra Effenbergerová
Tisková mluvčí
mluvci@zachranka.cz
+420 605 203 811
Obrázek uživatele ZZS Středočeského kraje
Zabýváme se poskytováním odborné přednemocniční péče v život ohrožujících stavech a při onemocněních. Pořádáme kurzy první pomoci pro veřejnost.
Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje
Vančurova 1544
272 01 Kladno
Česká republika
info@zachranka.cz
Fax: +420 312 256 610
Tel: +420 312 256 601