Kachlová kamna nepatří jen do rekreačních chalup

Kachlová kamna
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 9.1.2023 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Také vzpomínáte na pobyt v útulné chalupě u známých, kde jste se po lyžování hřáli u tradičních kachlových kamen s velkou pecí? Ta atmosféra je kouzelná. Ale totéž si můžete zařídit i vy sami a klidně v novostavbě. Kachlová kamna nejsou jen historickou záležitostí a nepatří jen do chalup. Moderní topidla využívají kachlí jako tradičního materiálu a špičkové technologie spalování. Kachle dokonale akumulují energii ze spalování a poté ji pomalu vyzařují. Sálavé teplo je pro lidi velmi příjemné a zdravé, oceňují je zejména alergici, protože nedochází k takové cirkulaci vzduchu.

Kachlová kamna jsou velmi efektivní

Kachlová kamna se už používají několik staletí a určitě znáte historky z prohlídky zámků, kde vám průvodce tvrdil, že když se roztopí, hřejí i celý týden. Třeba je to pravda, i vynikající kamnáři mívali své triky a know-how a o své znalosti se neradi dělili. Kachlová kamna se po letech, kdy zdobila jen chalupy, znovu vrátila v moderním provedení. Jsou menší, bez pecí a ploten a nezabírají tolik místa. Ale jsou stejně efektivní a umožňují využívat i moderní dřevěná paliva, jako jsou pelety či dřevěné brikety. Můžete přikládat jen jednou za několik hodin.

Místo šamotu se dnes také používá mastek

Kachlová kamna mohou dokonce vytápět celý dům, pokud si je pořídíte s výměníkem. Teplo z kamen ohřívá vodu, která se rozvádí po domě do radiátorů, nebo do podlahových rozvodů. Jsou také často atraktivním kusem vašeho bydlení. Některá zachovávají tradiční vzhled, jiná jsou provedena v moderním designu. Ale vždy budou dominantním prvkem v místnosti. Místo tradičního kamnářského šamotu jako vnitřní výplně se dnes používá mastek, který ještě lépe akumuluje teplo a podporuje hoření. S kachlovými kamny se vám bude žít příjemně a při dnešních cenách energií i levněji.

Témata: kachlová kamna, kachlová kamna s výměníkem, kamna | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.