Festival korejského fenoménu K-POP poprvé v Praze

Zadavatel: BON Media, s.r.o. | 8.9.2023 | Kultura, hudba, divadlo
Autor fotografie:
Nedori/TK K-pop a Dominika Hašková

K-pop je aktuálně výkladní skříní korejské kultury napříč celým světem. Od svého vzniku v 90. letech minulého století se stal fenoménem ovlivňujícím nejen hudební scénu, ale také módu, kulturu a společnost obecně. Mladé kapely z Jižní Koreje postupně dobývají velká pódia ve všech koutech světa. V říjnu se vlna K-popu přelije i do Prahy.

Českým fanouškům se poprvé představí skutečné korejské hvězdy v rámci festivalu K-POP Prague 2023, který se uskuteční 6. října v pražské O2 areně. Unikátní show mimo jiné přiveze chlapecké superskupiny Monsta X, Cravity a AB6IX. Další účinkující organizátoři zveřejní později. Moderování show se ujme Dominika Hašková, zpěvačka kapely We Are Domi. Sparingpartnerem jí bude moderátor z Koreje.

K-pop je zkratka pro populární hudbu, která pochází z Jižní Koreje. Zahrnuje styly a žánry z celého světa - pop, hip-hop, R&B, rock, jazz, gospel, reggae, elektronickou taneční hudbu, klasickou hudbu, folk, country a disko, které doplňují tradiční korejské kořeny. Hudební produkci zpravidla doprovází nápadité choreografie i výrazný vizuální projev. K-pop představuje dost možná i největší současný hudební fenomén. K-popoví umělci mají na svém kontě celosvětová úspěšná tour a jsou ambasadory nejznámějších značek na světě.

Přijedou největší jihokorejské superstars

Představení těch největších K-popových star nyní budou moci na vlastní kůži zažít i čeští fanoušci. Pořadatelé akce K-POP festival Prague 2023 v první vlně odtajňují tři jihokorejské chlapecké superskupiny. V 02 areně vystoupí Monsta X, kteří společně hrají již od roku 2015 a vyznačují se vysoce kvalitní strhující show. Dechberoucí koncert slibuje také devítičlenná klučičí kapela Cravity, jenž si hodně zakládá na dynamické choreografii a energickém vystupování. Neméně zajímavé bude představení čtyřčlenné party AB6IX, která ve svých písních přebíhá od R&B a hip-hopu k rytmickému funku. Další účinkující budou pořadatelé průběžně oznamovat.

Festivalem diváky jako spolumoderátorka provede Dominika Hašková, která je nejen u nás známá jako zpěvačka česko-norského elektropopového tria We Are Domi. „Když mi můj bratr představil několik kapel z asijského prostředí, okamžitě mě velmi zaujala hudba, móda a velmi cool a chytlavé choreografie především v K-popu. Opravdu si vážím talentu, který vzešel z K-popové scény, a jsem velmi nadšená, že mohu být součástí této úžasné události, kterou se Česká republika rozhodla uspořádat. S We Are Domi se cítíme být součástí mezinárodní scény a jsme rádi, že budeme takto spjati právě s Jižní Koreou. Na festival se těší celá kapela,” říká Dominika Hašková.

Festival K-POP Prague 2023 se uskuteční 6. 10. 2023 v O2 areně v Praze. Předprodej vstupenek začíná v sobotu 9. 9. v 11 hodin v sítích Ticketportal a Ticketmasters.

Témata: festival, koncert, událost, kultura, event, Korea, k-pop | Region: ČR

BON Media, s.r.o.

Sokolovská 55/81
Obrázek uživatele BON Media
Komunikačně kreativní agentura s velkými nápady.
BON Media, s.r.o.
Sokolovská 55/81