Prodej palet

Prodej palet zahrnuje standardní i atypické
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 7.4.2020 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Potřebujete doplnit zásobu palet, které používáte k transportu zboží? Zajímejte se o firmy, které nabízejí prodej palet. V nabídce mají výrobu EUR palet, standardních, ale také atypických. EUR palety neboli europalety, které se využívají k oběhu zboží po celé Evropě, mohou vyrábět jen výrobci, jež dostali souhlas národní železniční společnosti organizované v Mezinárodní železniční unii (UIC). Tyto transportní podložky mají vysokou kvalitu a podléhají přísné české i mezinárodní normě. Pravost dokládají vypáleným znakem EUR na pravém rohovém špalíku, značkou železnice na levém rohovém špalíku a kódem výrobce na střením špalíku.

Prodej palet – ověřte si, zda má firma oprávnění

Dalším typem podložek, které zahrnuje prodej palet, jsou standardní palety. Jejich výrobci dodržují normy pro europalety, ale jsou určeny jen pro tuzemský trh.  Mají stejně jako europalety rozměry 1200 x 800 x 144 milimetrů, jejich nosnost je až 2000 kilogramů, pokud břemeno doléhá plnou plochou a rovnoměrně na ložnou plochu palety. Na sebe se mohou stohovat jen tři palety a spodní pak musí unést až 4000 kilogramů. Prodej palet v některých případech znamená i prodej atypických palet, které jsou určeny například na jedno použití.

Prodávat lze i použité palety

Pokud narazíte na nabídku prodej palet, neznamená to, že výrobce dodává pouze nové palety. Podle normy jsou vhodné i použité palety, pokud splňují náležitá kritéria. Tmavá barva dřeva není na závadu. Jde o to, aby dřevo palety bylo zdravé, s vlhkostí maximálně do 22 procent, aby jednotlivá prkna, tedy přířezy a svlaky, a také špalíky nebyly poškozené. Vyřadit se však musí palety, které mají obnažené hřebíky, ulomené špalíky, naštíplá prkna nebo nesou známky plísní. Po Evropě kolují i falešné europalety, jejichž parametry neodpovídají normě a mohou ohrozit zdraví lidí, kteří s nimi manipulují.

Témata: palety, atypické palety, paleta, dřevěná paleta, prodej palet | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2