Montáže plotů jsou dnes odbornou stavební činností

Montáže plotů odborně
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 7.2.2021 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Vzpomínáte si, že váš dědeček si oplocení stavěl sám? Ale tehdy to bylo jednoduché – dřevěné sloupky a plotové laťky. Dnes jsou montáže plotů odbornou stavební činností, u které nechybí ani přesný a podrobný projekt. Nabídka je opravdu široká, od jednoduchých plotů se sloupky a pletivem až po ozdobné kameninové sloupky s tepanými mřížemi. Důležité je také předem vědět, co od takového oplocení očekáváte. Má propustit co nejvíce světla, nebo chcete mít větší soukromí, takže plotové díly budou plné, případně doplněné o stínící tkaninu?

Montáže plotů vyžadují výběr vhodného pletiva

eště než se stavební firma pustí do montáže plotů, například s pletivem, je vhodné se rozhodnout, jaký typ si zvolíte? Můžete mít klasické čtyřhranné, svařované nebo žiletkové pletivo. U rodinných domů je vhodné buď klasické, nebo svařované. Žiletkové pletivo se užije u objektů, které vyžadují vysokou bezpečnost. Někdy je takové oplocení doplněné o ostnaté dráty. Projekty na montáže plotů vyžadují detailní informace o výšce plotů, délce jednotlivých stran parcely, svažitosti pozemku i tom, zda se na pozemku bude pohybovat pes. Kvůli tomu se instalují tzv. podhrabové desky, které zabrání, aby pes utekl ze zahrady.

Automatická vrata nebo posuvné brány?

Důležitou součástí montáže plotů je instalace vjezdové brány a branky. Dnes už jsou samozřejmostí automatická brány nebo vrata, které se ovládají na dálku. Existuje více typů, z nichž je možné vybírat. Pro některé druhy je limitující prostor kolem vjezdové brány. Pokud jsou po obou stranách objekty, nelze použít posuvná brána, která potřebuje prostor pro zasunutí křídla. Pak jsou ideální automatická vrata, jejichž křídla se otevírají jen do šíře vjezdu. Většinou jsou jednokřídlá a dvoukřídlá. Mohou být zasunovací nebo skládací. Křídla se otáčejí kolem osy pevně ukotveného sloupku a pohybují se zhruba deset centimetrů nad zemí.

Témata: montáže plotů, ploty, oplocení, kovovýroba, montáže plotů na míru | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2