Hit chalupářů – sporáky na tuhá paliva

Sporáky na tuhá paliva
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 8.2.2020 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Chalupáři už pochopili, že kamna na tuhá paliva, zejména na dřevo se jim výborně hodí do chalup a chat. Dřevo je navíc nejlevnější palivo, takže se dá hodně ušetřit. Ale co je také důležité, teplo ze dřeva je velmi příjemné a lidskému tělu podle různých výzkumů prospívá. Tzv. sálavé teplo znali naši prarodiče, ale v éře paneláků je bohužel nahradily radiátory napojené na centrální systém. Každý zná sporáky plynové či elektrické, ale co na tuhá paliva? Hodí se do rekreačních objektů, kde máme více času na přikládání a kde v zimě můžeme na takových kamnech i vařit.

Sporáky na dřevo nepatří do historie, jsou novou moderní kapitolou

Možná si myslíte, že sporáky na tuhá paliva znáte jen z vyprávění babiček. Dnes je ale široká nabídka těchto zařízení a nacházejí uplatnění nejen v rekreačních chatách a chalupách, ale i v nových domech. V rekreačních objektech jsou nepřekonatelné. Máte jedno topeniště, ale několik plotýnek a také troubu. Kdo neochutnal buchty nebo chleba z kamen na tuhá paliva, neví, jak chutná opravdová pochoutka. Plynové ani elektrické trouby je nemohou nahradit. Sporáky na dřevo poskytují jídlu zvláštní vůni, která je srovnatelná s grilováním na dřevěném uhlí. Přitom kouř se jídla nijak nedotkne, protože systém odtahu spalin je spolehlivý.

Při současných cenách se vyplatí palivo kombinovat

V zimě mají sporáky na tuhá paliva dvojí úlohu – dá se na nich vařit, péct a současně vytápějí místnosti. A nemusí být jenom na chalupách. Je to vhodný doplněk například plynového či elektrického zdroje. Dnes se vyplatí palivo kombinovat, protože plyn i elektřina jsou drahé položky, kdežto dřevo je velmi levné. Pokud se vám vyplatí topit jenom dřevem, můžete investovat do sporáku s výměníkem. Ten ohřívá vodu při současném vaření a při rozvodu do dalších místností je i vytápí. Jediný sporák v zimě dokáže s výměníkem vyhřát celý dům.

Témata: sporáky na tuhá paliva, sporáky, sporák, sporák na dřevo, sporák s výměníkem | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2