Při betonování desek jsou nutné kari sítě

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 8.1.2018 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Pro betonování svislých stěn a základových desek ve stavebnictví se používají kari sítě. Jde o betonářskou armaturu, která má zvýšit odolnost v tahu použitého betonu. Beton má velkou odolnost vůči tlaku, ale nízkou schopnost odolávat tažným silám. Ocel má přibližně opačné vlastnosti – zejména vysokou odolnost vůči tahu. Protože teplotní parametry jsou u betonu a oceli přibližně stejné, při teplotních výkyvech nehrozí, že by beton popraskal. Spojení betonu a oceli se nazývá železobeton a od konce 19. století se tento mimořádně odolný materiál stal základem při výstavbě všech výškových budov.

Roxory a kari sítě - to je betonářská ocel

Kari sítě jsou nezbytnou složkou při betonování, stejně jako další betonářská ocel – roxory. Jde o lidový název pro ocelové tyče hladké nebo žebírkované. Slouží jako složka do betonu, která mu dodává nové vlastnosti. Z roxorů se svařováním vyrábějí i složité armatury, jež se používají při betonování mostů, výškových budov, terénních zábran či vodních děl. Žebírkování, což jsou výstupky podél obvodu ocelové tyče, umožňují betonu a oceli pevnější spojení. Tekutá betonová směs se pevně přimkne k oceli a při vytvrdnutí brání tak jeho pohybu.

Hutní materiál představuje rozličný sortiment – trubky, plechy i jakly

Roxory a sítě Kari jsou hutní materiál, stejně jako profilová ocel, plechy, trubky, jakly či úhelníky. Profilová ocel se využívá nejen ve stavebnictví, ale také ve strojírenských oborech a v zemědělství. Slouží pro výrobu nejrůznějších konstrukcí, u nichž se jednotlivé díly spojují svařováním, šrouby či nýtováním. U některých technologií se z profilové oceli vyrábějí rámy včetně výplně a z těchto prefabrikovaných dílů se sestavují celé stavby. Trubky se využívají pro vedení nejrůznějších sypkých, plynných či tekutých materiálů. Ocelové plechy nacházejí své místo v karosářském průmyslu.

Témata: kari sítě, sítě do betonu kari, sítě do betonu, kari sítě do betonu | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2