Postele - nábytek, na kterém záleží

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 8.1.2014 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Proč si myslíte, že tolik lidí si stěžuje na bolest v zádech, stálou únavu a nevyspání? Příčin může být víc, ale jednou z nejdůležitějších jsou špatné postele. Přitom lidem zabere spánek třetinu života. Dalo by se čekat, že postele budou jejich nejdůležitějším nábytkem. Ale často jsou tím posledním. Přitom zdravý spánek je pro život mimořádně důležitý. V dnešní době trpí až 20 procent populace špatným spaním. Může za to stres, špatná strava, ale i nevhodné postele. Teprve v poslední době lidé více přemýšlejí o tom, jak by měl vypadat zdravý spánek a co pro to mohou udělat.

Jestliže základem zdravého spaní jsou kvalitní postele, lidé by měli znát, jak si je správně vybrat. Často hledí jen na cenu, ale ta není tak rozhodující. Lze koupit velmi drahé postele, ale pro spánek nebudou nejvhodnější. Zákazníci totiž zaplatí více za ozdoby a nadbytečné úpravy, ale jistotu zdravého spaní mít nebudou. Důležitá je velikost postele, zvláště pro dvojice. Každý musí mít dostatečný prostor, aby se mohl převalovat, což je u spánku také důležité. Rošt postele si musí poradit s váhou, nemá být příliš tvrdý, ani příliš měkký či poddajný. Umožňuje odvětrávání matrace, která se tak zbavuje vlhkosti.

A matrace do postele? To je samostatná kapitola. Rozhoduje váha člověk a jeho způsob spaní. Je důležité, aby páteř při jakékoli poloze měla možnost být v přirozeném tvaru. Také velké klouby musí měkce spočinout, aby člověk neměl pocit otlačení z příliš tvrdé matrace. Dnešní matrace jsou z materiálů, které mají „paměť“ a tělu se přizpůsobí. Je dobré si je přímo v prodejně vyzkoušet. Pří výběru postele je dobré myslet i na oblíbený materiál. Výrobky z masivu vydrží léta, postele z lamina jsou zase levné. Praktický a módní je například kovový materiál. Postele mohou mít i užitečný úložný prostor.

Témata: postele | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300