Sedací soupravy – vybírejte podle stylu interiéru

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 8.1.2014 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Dominantním nábytkem v obývacím pokoji jsou bezesporu sedací soupravy. Ale jak vybrat tu pravou? Při výběru nerozhodují jen peníze, protože pěkné a pohodlné sedačky jsou i v levnějších kategoriích. Základním kritériem správného výběru je velikost pokoje i jeho styl. Mohutnou rohovou sedačku do panelákového bytu budeme vtěsnávat velmi těžko, naopak v prostorném prvorepublikovém bytě bude malá skromná sedačka působit nepatřičně. Sedací soupravy by měly s ostatním nábytkem působit vyváženě, odpovídat jeho stylu. Je také vhodné, aby k sedačce byl snadný přístup.

Pokud nechceme sedací soupravy příliš často měnit, je dobré si zjistit, jak kvalitní je jejich konstrukce. Kvalitní sedačky mají konstrukci z masivního dřeva nebo z kovových dílů. Sedáky mají dvojité odpružení nebo jejich základna je z lamel. Nejběžnější matrace jsou z molitanu, ale daleko kvalitnější je výplň z různých druhů polyuretanové pěny. Opravdu kvalitní sedací soupravy mají čalounění z tvrdé či vrstvené polyuretanové pěny, která se lépe poddává tělu a má delší životnost. A důležité je, komu je souprava určena. Starší lidé těžko vstávají z nízkého a příliš měkkého sedáku. Nízké opěráky jsou dnes moderní, ale vyšší nám poskytnou větší pohodlí pro opření hlavy.

Styl sedací soupravy dělá nejen její tvar, ale i použitý materiál a vzory. Klasickým, ale dražším materiálem je kůže. Tělo ji dobře snáší, ale v letních dnech, když se tělo potí, může být kůže pro někoho nepříjemná, protože nesaje pot. Savé a příjemné látky jsou tradiční materiály žinylka a žakár, z nových je to například velmi jemný mikroplyš. Alternativou k přírodní kůži je umělá koženka nebo mikrovlákna, která připomínají semiš. Sedací soupravy jsou nyní často jednobarevné, ale opět se vrací květinové nebo geometrické vzory všech barev. Vždy je však důležité sladit barvy s statním nábytkem či malbou. 

Témata: sedací soupravy | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300