Skříně - praktická součást interiéru

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 8.1.2014 | Služby

Praha (Pressweb) - Ještě si nedokážeme představit, že bychom měli byt úplně bez skříní. Stavební firmy běžné byty jen málokdy vybaví zabudovanými šatnami, takže na své oblečení a prádlo musíme použít skříně. Je to praktická součást nábytkového vybavení. Přestože v rodinných domcích už se šatnou počítáme, vždy se hodí ještě nějaké samostatné skříně. Navíc nám vytvářejí styl interiéru. Skříň, komoda a sedací souprava  - to jsou základní segmenty obývacího pokoje. Skříně jsou ale obvyklejší v dětských pokojích a v ložnicích, kde se převlékáme. Děti mají ve skříních celý svět a rády si v nich hrají.

Kdysi se skříně vyráběly výhradně z rostlého masivního dřeva, později z tzv. laťovek a dnes většinou z různých druhů dřevotřískových desek. Tyto desky jsou stálé, nemění tvar při různé teplotě a vlhkosti. Nábytek z masivu je totiž nestálý - stále pracuje. Protože jeho výroba je pracná, jde o luxusní a drahé zboží. Pocit z přírodního dřeva, jeho kresby a barvy nám však dokonale nahradí dřevotřískové desky s imitací. Dnešní technologie je už tak dokonalá, že rozdíl ani nepostřehneme. Můžeme mít skříně z amerického ořechu nebo vzácné jedle, přitom jde jen o přesnou napodobeninu.

Moderní materiály pro skříně jsou tedy dřevotřískové desky označované jako DTD s laminovou nebo fóliovou úpravou. Laminová úprava znamená, že se na DTD nanese vrstva pryskyřice a dekoračního papíru, který například imituje dřevo, a vše se zalisuje. Povrch takové desky na skříně je velmi odolný a nepropustí vlhkost. Na dřevotřískové desky se může za tepla nanášet také různě zbarvená PVC fólie. Důležité je také uzavřít hrany, kudy by se mohla do dřevotřísky dostat vlhkost. Nejčastěji se používají ABC hrany, což jsou plastové pásky, které stroj nalepí na všechny hrany desky.

Témata: skříně | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300