Víte, kde nakoupit kvalitní, statická lana?

Při práci ve výškách se především profesní odborníci nevyhnou požadavkům na kvalitní, statická lana. Ne všechny činnosti je možno vykonávat z lešení, nebo třeba z vysokozdvižné plošiny.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 8.10.2014 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - V některých případech je zapotřebí lano a alespoň částečné horolezecké umění. Je třeba si však uvědomit, že v žádném případě není lano, jako lano. Jsou mezi nimi totiž značné rozdíly, jednotlivé parametry se liší především s přihlédnutím, k jaké konkrétní činnosti bude to či ono lano využíváno. V oblasti výškových prací se standardně využívá statické lano, což je ne úplně správné, avšak zažité synonymum pro výraz nízkoprůtažné lano.

Nízkoprůtažná lana jsou zástupci kategorie textilních lan, nejsou v žádném případě vhodné pro horolezectví, ale splňují ty nejlepší předpoklady pro práci ve výškách nebo v záchranářství. Na rozdíl od dynamických lan mají, jak již název napovídá, sníženou průtažnost.

Pracovní lano pro lezectví nebo záchranářství

Pracovní lano s velmi dobrými parametry můžete zakoupit v e-shopu 1obchodak.cz. Zde na vás čeká široká nabídka statických lan od výrobců Beal a Singing Rock. Lana jsou vyráběna ze speciálních materiálů s vysokým bodem tání. Lano Singing Rock je k dispozici v průměrech 10,5 a 11 mm. V internetové prodejně můžete vybírat ze statických lan v délkách 50, 60, 80, 100 a 200 metrů.

Práce ve výškách a v záchranářství vyžaduje kvalitní materiální vybavení, které není radno v žádném případě podceňovat. Je třeba pořídit takové vybavení, které vyhovuje konkrétním bezpečnostním nařízením a normám. Pracovní lana značky Beal a Singing Rock tyto nároky kompletně splňují. Jsou tak ideálním řešením pro každého, kdo se pohybuje pravidelně ve výškách a potřebuje nízkoprůtažné lano, které zajistí maximální bezpečnost, ale rovněž i pro profesionála jednodušší realizaci konkrétní činnosti!