Zlato nosí šteští

Možná si teď řeknete, že je to pěkný blábol, že zlato nikdy nikomu štěstí nepřineslo. Omyl.
Zadavatel: GIT.cz | 7.3.2016 | Finance, ekonomika

ZLATO.cz - investičního zlata

Praha (Pressweb) - Pojďme se podívat do historie na dávné pověry a zvyky. Zlato je od nepaměti symbolem bohatství, je velmi vzácné a právě malé úlomky zlata nebo později zlaté dukátky si lidé pro štěstí dávali darem. Štěstí si nelze koupit, stejně tak si málokterý člověk mohl koupit zlato. Naši předkové se domnívali, že zlato je drahocenné stejně jako štěstí a kdo měl zlato, měl snažší život, proto vznikla domněnka, že zlato přitahuje štěstí. Tak vznikaly první pověry a lidé si začali do kapes či pod polštář dávat zlaté amulety.

Kouzelnou moc zlata si připomínáme dodnes. Například na Vánoce si kupujeme jmelí, které je většinou pozlacené. Proč pozlacené? Protože jmelí prý do domácností přináší štěstí, odvahu a lásku. Pokud je pozlacené, má rodině zajistit i finanční jistotu. Když už jsme u těch Vánoc, tak nesmíme zapomenout ani na zlaté prasátko. Toto je česká vánoční pověra, která má svůj původ ve středověku. Zlato má v tomto případě symbolizovat odchod zimy a prase přináší příslib hojnosti a prosperity, proto se říká, kdo na Štedrý den uvidí zlaté prasátko, bude mít šťastný celý rok. Dalším ukazatelem, že zlato nosí štěstí, jsou naše sny. Zdálo se vám někdy o zlatě, o zlatém dole nebo o zlatých mincích? Pojďme nahlédnout do snáře a zjistíme,  že  sny o zlatě jsou velmi pozitivní - zlato ve snu viděti nebo míti  znamená štěstí a úspěch, zlaté mince viděti nebo přijímati se vykládají jako věrná láska a brzká svatba, zlato rozdávati signalizuje brzkou svatbu a zlatý důl objeviti avizuje jistou výhru.

Podle psychologie barev prý zlato a zlaté barvy přinášejí pocit zářícího štěstí. Je to barva univerzální lásky, nejvyšších hodnot a symbolizuje velkorysost a šlechetnost. Zlato dělá cokoliv drahocenné a hodnotné. Zlato posiluje ducha a pomáhá při zvládnutí duševních nejistot. Psychologové radí, že je dobré obklopit se zlatem. Komu finanční situace dovolí pořídit si zlatý slitek, cihličku nebo minci, neváhejte a zlato nakupte. Budete tak mít bezpečně uloženy své úspory, což výborně působí na psychiku. Nákup investičního zlata se zkrátka vyplatí. Komu ale současná finační situace nákup zlata nedovoluje, nezoufejte. Stačí mít alespoň zlatý řetízek a na něm zlatý přívěsek a to buď ve tvaru čtyřlístku, podkovy, prasátka, slona, rybky, pavoučka nebo mince. Zlato je zkrátka od nepaměti talismanem pro štěstí, vyzkoušíte jeho moc a sílu? Nebo dáte svým blízkým zlatý dárek pro štěstí?

Témata: zlato, investiční zlato, investice do zlata, investování do zlata, nejlepší investice, nejlepší spoření, jak investovat, peníze jistota, jak spořit | Region: ČR

Global Internet Technology s.r.o. - GIT.cz
Žirovnická 1/2389