Nosiče - univerzální nebo značkové řešení

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 7.2.2014 | Auto-moto, logistika

Uničov (Pressweb) - Nosiče se postupně stávají stále více využívanou výbavou osobních aut. Je to do jisté míry jistě proto, že řidiči pro ně mají větší využití s rozmachem sportů jako je lyžování, snowboarding, běžkování nebo cyklistika a také se zvyšující se dostupností nosičů. Jejich ceny jdou dolů a na trhu je velké množství značek, které si konkurují, a proto se dají pořídit už i za velmi příznivé ceny. To ovšem neznamená, že jako případný zájemce o nosič byste měli automaticky sáhnout po tom nejlevnějším.

V podstatě se dají nosiče a příslušenství na auta rozdělit do dvou hlavních okruhů. Jednak jsou to značkové nosiče, které jsou určené pro konkrétní modely výrobců aut. Toto řešení je pochopitelně vždy lepší, protože nosiče přesně sedí a odpovídají všem rozměrům auta. Druhou možností, která zpravidla bývá levnější, je pořízení neoriginálních univerzálných ťažných zariadení. U těch je ovšem třeba počítat s jistou vůlí, kterou mohou mít. Univerzální řešení není nikdy tak přesné, jako na míru daného modelu auta. Přesto, pokud nechcete tolik investovat, lze se spolehnout alespoň na ně. Tažné zařízení je ovšem jedna věc, kterou si lidé pořizují především pro tažení vozíků nebo na speciální nosiče kol. V případě, že ovšem nemáte takový zájem o využití zadní části auta, nabízí se přeprava věcí na střeše auta.

Střešní nosiče jsou oblíbené

Právě nosiče na střeše jsou řešením, které se u nás vidí patrně nejvíce. Na střechu auta lze totiž naložit libovolné předměty i objemnější a střecha to uveze. Je ale potřeba mít k tomu správné vybavení, které začíná právě u střešních nosičů. Některá auta jsou již z výroby vybavena podélníky, na které je pouze zapotřebí koupit správné priečniky. Ty pak na střeše můžete nechat, nebo je po nastavení jednoduše odcvakávat. U aut, která podélníky, neboli hagusy nemají, lze koupit upravené příčníky určené pro montáž do žlábků na okrajích střechy auta.

Témata: střešní nosiče | Region: ČR

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov