Kvalitní obutí pro auto na každou sezonu

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 7.2.2014

Uničov (Pressweb) - Bez pneumatik se žádné auto neobejde. Je ale velký rozdíl v kvalitě různých druhů pneumatik. Někteří řidiči a majitelé vozů si nové pneu vybírají především podle ceny. To ovšem není zcela správný přístup. Pokud byste kupovali jen podle ceny, můžete skončit s nekvalitními pneumatikami, které vaši jízdu neudělají bezpečnější a nebudou tak plnit svou funkci.

Od pneumatik se očekává především správná odezva na silnici a to za všech možných podmínek, které mohou nastat. Většinou to tedy znamená, že by pneumatiky měly správně reagovat, jak na suchém povrchu, tak i na mokrém a u zimních pneumatik také na zasněženém nebo zmrzlém povrchu.

Pohon všech čtyř kol a pneumatiky

Hlavně v zimní sezoně mají velkou výhodu auta, která jsou vybavena náhonem na všechna čtyři kola. Čtyřkolky, jak se také těmto autům říká, si totiž lépe počínají ve zhoršených podmínkách, jako je bláto nebo sníh. Se záběrem všech čtyř kol se ovšem pojí také nákup 4x4 pneumatik, které jsou lépe vybaveny pro auta a náhonem všech čtyř kol. Jsou uzpůsobena tak, aby poskytovala všem kolům dostatečný záběr a boční vedení a to i v lehkém terénu, nejenom na silnicích.

Jedině značkové pneu

Mezi motoristy panuje představa, že značkové pneumatiky jsou ty jediné kvalitní, a je to tak trochu pravda. Sice se občas vyskytnou některé méně známé pneumatiky, které dosáhnou dobrých výsledků v testech, ovšem jsou to spíše výjimky. Skutečně se vyplatí zaměřit se na značkovou kvalitu. Pneumatiky Bridgestone, Barum, Continental nebo Michelin patří mezi špičku a většinou s nimi neuděláte chybu. Právě Bridgestone například vyvíjí velmi úspěšně pneumatiky pro pohon všech čtyř kol, který preferuje hodně lidí.

Témata: pneumatiky

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov