Český unikát zdravotní prevence budoucnosti

Společnost NEXTEOM představuje službu BloodCloud.
Zadavatel: BON Media, s.r.o. | 6.12.2023 | Zdraví
Autor fotografie:

„Budoucnost prevence je tu. Pro všechny.” S tímto heslem se v průběhu listopadu představil NEXTEOM na tiskové konferenci inovativní službu BloodCloud, jejímž cílem je zpřístupnit nejmodernější diagnostické metody široké veřejnosti. Na akci vystoupil uznávaný molekulární imunolog prof. RNDr. Václav Hořejší, CSc., zúčastnil se také přední český vědec v oblasti biomedicíny prof. MUDr. Pavel Martásek, DrSc..

Podstatou služby je takzvaný biobanking – pravidelný odběr vzorku krve a jeho následná kryokonzervace v certifikovaném úložišti. Tyto vzorky budou v budoucnu sloužit pro získání detailních informací o vývoji zdraví člověka – metodami, jejichž nástup do diagnostické praxe je otázkou času. Bezprostředně po odběru je z odebraného vzorku možné provést také preventivní screening, už od druhého roku tak mohou zákazníci sledovat i vývoj základních parametrů svého zdraví.

"V posledních letech se tempo poznání neustále zrychluje. Je prakticky jisté, že během doby, kdy lidé budou mít uloženy své vzorky, budou objevovány nové a nové užitečné biomarkery,” řekl na konferenci profesor Václav Hořejší. Zmínil také, že s privátní knihovnou BloodCloud bude v budoucnu možné třeba i zpomalit stárnutí organismu.

Data, která bude v budoucnosti možno získat reanalýzou uložených vzorků, jsou klíčovým zdrojem informací pro moderní metody prevence a prediktivní medicíny. “BloodCloud nabízí možnost být účastníkem vědeckého pokroku – za cenu jednoho lepšího obědu měsíčně,” vysvětluje jeden ze zakladatelů NEXTEOM Ing. Jiří Špička, MBA.

Lepší budoucnost za pár stovek měsíčně

BloodCloud je nabízen ve 3 variantách. Základní varianta Base bez preventivního screeningu startuje na částce 250 Kč měsíčně, střední varianta Optimal vyjde o 48 Kč dráž. Plán Premium s rozšířeným screeningem a přednostním zpracováním výsledků přijde měsíčně na 400 Kč.

Ušetřit přitom může v budoucnu nejen zbytečné zdravotní komplikace, ale i s nimi spojené výdaje. “Včasná a cílená prevence je ta nejlepší forma péče o zdraví. Přináší nejlepší výsledky za minimální náklady,” dodává další ze spoluzakladatelů MUDr. Jan Špička, MBA, EuSpLM.

Naděje pro vědu a výzkum?

Profesor Hořejší zmínil také zásadní vědecký potenciál projektu. ”Kromě toho, jaký význam má BloodCloud pro jednotlivce, může mít takto rozsáhlý soubor dat nedocenitelný význam i pro důležité vědecké studie. Samozřejmě za předpokladu, že k jeho využití dají lidé, kterým vzorky patří, svůj souhlas.” Jak sám zdůraznil, právě nedostatek kvalitních dat od zdravé populace je nejčastější překážkou, která komplikuje vědcům práci a zpomaluje tak vývoj nových metod a možností moderní medicíny.

Další informace o službě BloodCloud najdete na www.bloodcloud.cz.

Společnost NEXTEOM představuje službu BloodCloud.
Obrázky:
PřílohaVelikost
Image icon nexteom_01.jpg182.03 KB
Témata: zdraví, budoucnost, inovace, prevence, novinka, biobanking | Region: ČR

BON Media, s.r.o.

Sokolovská 55/81
Obrázek uživatele BON Media
Komunikačně kreativní agentura s velkými nápady.
BON Media, s.r.o.
Sokolovská 55/81