Jak co nejlépe zužitkovat auto

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 11.10.2012 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Každý majitel vozu své auto využívá k jiným účelům. Pro někoho je to čistě dopravní prostředek k přepravě do práce a z práce. Pro jiného představuje především volnost a svobodu, možnost kdykoli kamkoli vyrazit. Dnes už je sice tahle zábavná stránka věci poměrně zastíněna cenami pohonných hmot. Pokud ale své auto také občas využíváte pro cesty na dovolenou nebo za sportem, pak jste s velkou pravděpodobností nuceni přemýšlet, kam vměstnat vše potřebné do auta s sebou. Osobní auto jako takové nemá uvnitř tolik prostoru, aby přepravilo čtyřčlennou rodinu a ještě se tam vešla řekněme kola. Auto lze ale využít k přepravě věci také zvenku, je na to ale nutné správné vybavení. Aktivním lidem, kteří často převážejí objemnější předměty na střeše, není potřeba představovat strešné nosiče. Dají se namontovat na auto, které je vybaveno hagusy, ale i na takové, které je nemá, jen je pak třeba zvolit správný typ příčníků nosiče. Nosiče slouží k uchycení dalších doplňků, díky kterým můžete na střeše auta převážet třeba kola, lyže nebo snowboardy. K připevnění kol je nutné mít ještě nosiče na kola, která se uchytí ke střešnímu nosiči. Pokud ale chcete převážet kola na střeše, je potřeba vědět, že zhoršují aerodynamiku auta a tím také zvyšují spotřebu, vlastně jako cokoli jiného převáženého na střeše auta, ale kola patrně nejvíce. Pro ně je tak jinou variantou uchycení za auto, na nosič, který je přichycen na tažném zařízení. Ne každé auto ho ale má, takže střecha je pak optimálním řešením. Pro převoz lyží lze také využít speciální nosiče lyží, které se uchytí na střešní nosič a lyže, případně snowboardy se do nich zacvaknou. Kromě toho jsou ale k dostání také strešné boxy, do kterých můžete lyže také vložit a převážet je kryté.

Témata: nosiče na střechu

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov