Příslušenství na auto: jak si usnadnit přepravu věcí

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 5.12.2013 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Není sice problém některé občasné přepravy objemnějších předmětů uskutečnit uvnitř auta, sklopit zadní sedačky a nechat prostor využít tak trochu nákladně. Pokud byste ale podobně měli jezdit častěji, nejspíš začnete uvažovat, jestli se nevyplatí pořízení nějakého toho vnějšího příslušenství pro přepravu na autě. Jestli pak máte auto alespoň částečně připraveno k instalaci podobných doplňků, není nad čím váhat.

Máte na výběr dvě základní možnosti. Využít buď střechu auta, nebo prostor za autem, ke kterému potřebujete mít tažné zařízení. Pakliže ho na autě nemáte, můžete si samozřejmě nechat nainstalovat buď tažné specifické pro váš konkrétní model auta, nebo se dají pořídit také univerzální tažná zařízení, která pasují na více aut.

Hodně lidí ovšem raději volí variantu využití střechy, protože s tažným zařízením se často pojít také nutnost předělávat elektroinstalaci, v případě, že se na něj montují ještě další potřebné držáky, jako jsou například ty na kola, která zakrývají zadní světla a musejí proto být opatřena vlastními, u nichž je pak nutné předělat elektroinstalaci. Samozřejmě to jde také řešit před univerzální elektropřípojky, ale se střechou tolik starostí není. Jsou tu ale pochopitelně jiné mouchy, jako je zhoršená aerodynamika auta a s ní se pojící vyšší spotřeba.

Na střeše můžete mít střešní nosič, který pak slouží jako základna pro veškeré další přichycování přepravovaných věcí. Záleží, jestli máte na střeše už předpřipravené podélníky neboli hagusy, na které pak stačí dokoupit příčníky a střešní nosič je na světě. Jinak se ale prodávají také střešní nosiče, které se upevňují pouze za spodní okraje střechy, takže žádných podélníků není zapotřebí.

Témata: nosiče na střechu

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz