Dovolená v Turecku s Akvilou

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 26.7.2012 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - Turecko v dnešní době patří mezi čtyři nejlevnější destinace pro přímořskou dovolenou ještě společně s Tuniskem, Bulharskem a Chorvatskem. Turecko ovšem ze všech těchto zemí nabízí asi nejzajímavější památky a příjemné lidi, zejména v evropské části Turecka, kde se vám nestane, že byste se setkali s vlezlými a nepříjemnými prodavači.

Cestovní kancelář Akvila, jejíž kompletní nabídku zájezdů najdete na stránkách www.akvila.cz nabízí zájezdy do nejznámějších tureckých destinací. Velice populární je Turecká riviéra, pro kterou je typické velké teplo, o něco vyšší vlhkost a příjmeně teplé moře. Turecko je velká země a najdete v ní velké množství zajímavých míst, která byste neměli minout. I pobytová dovolená Turecko může znamenat, že prozkoumáte nejznámější památky, ať už přírodní nebo historické.

Turecká riviéra
V jižní části Turecka poblíž města Antalya najdete letovisko Turecká riviéra. Zájezd last minute Turecko do této oblasti vás na 8 dní se stravou vyjde u Akvily na částky koem pěkných 12 tisíc. Jedenácti a dvanácti denní pobyty s polopenzí pak kolem 15 tisíc. Standardně jsou zájezdy do tří hvězdičkových hotelů, což je průměrná kvalita vhodná pro naprostou většinu turistů.

Několik užitečných informací o Turecku

V Turecku se po městech ale i mezi městy standardně dá pohybovat takzvanými dolmuši, což jsou minibusy s otrlými řidiči, kterými se jezdí za velice nízkou cenu.

V Turecku můžete platit tureckými lirami, ale většina prodejců přijímá i Eura a někdy jsou za ně i radši. Zajímavý je převodní poměr, kteří místní prodejci používají k převedení ceny v lirách na Eura, v případě, že už sebe liry nemáte a ceny u suvenýrů jsou uvedeny v lirách. Cenu totiž jednoduše nechají stejnou. Raději s sebou tedy mějte obě měny.

Témata: Turecko

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov