Kritická revue ČT art odstartuje Zemanem a Nymfomankou

Zadavatel: Česká televize | 6.1.2014 | Média, marketing
Autoportrét Josefa Chuchmy z natáčení
Autor fotografie:
Josef Chuchma

Praha (Pressweb) - Na programu ČT art dnes večer odstartuje nový kritický týdeník Jasná řeč Josefa Chuchmy. Dlouholetý novinář a publicista v něm bude spolu se svými hosty pravidelně reflektovat kulturní události uplynulého týdne. V prvním vydání se spolu filmovými kritiky Jindřiškou Bláhovou a Antonínem Tesařem zaměří na film Nymfomanka. S Ladislavem Špačkem a herečkou a pedagožkou Noemi Zárubovou pak rozeberou téma vánočních prezidentských projevů.

„Stáli jsme o formát týdenní kritické revue s výraznou osobností, který umožní věnovat se aktuálním tématům, jež jsou dostatečně relevantní, aby zajímavě naplnila pětačtyřicetiminutovou stopáž pořadu,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

„Budeme hovořit o událostech v soudobé tvorbě a umění, stejně jako o kulturních fenoménech, které hýbou dnešní společností. Chceme divákovi nabídnout inspiraci a orientaci v tom, co má nebo naopak nemá smysl sledovat, čemu právě teď věnovat čas, energii a koneckonců i to, za co se vyplatí vydat peníze. Předložíme mu jakousi cestovní mapu, která vyznačí nejzajímavější směry současné kultury,“ popisuje záměr svého pořadu novinář, autor a publicista Josef Chuchma.

Jasná řeč Josefa Chuchmy se ve svém prvním vydání v pondělí 6. ledna bude zabývat aktuální premiérou filmu Nymfomanka. Pozvání k diskusi na elektrizující téma přijala Jindřiška Bláhová, kritička a publicistka, šéfredaktorka dvouměsíčníku časopisu Cinepur, a filmový kritik a redaktor kulturního čtrnáctideníku A2, Antonín Tesař. Obnovená tradice vánočních projevů v podání Miloše Zemana je druhým tématem prvního vydání Jasné řeči. Josef Chuchma zamíří na estetiku prezidentských projevů a na to, co vizuální stránka a styl říkají o jejich obsahu. Na téma řeč těla a význam mediálních obrazů hovoří herečka a pedagožka pražské AMU Noemi Zárubová, která se specializuje na psychologii gestiky a mimiky. Zkušený pohled i praktickou zkušenost pak nabídne Ladislav Špaček, expert na společenskou etiketu a dříve mluvčí prezidenta Václava Havla.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí ČT

Témata: Česká televize, ČT Art, Tomáš Motl, Josef Chuchma | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Česká televize

Kavčí hory
Praha 4
Kontaktní osoba: Alžběta Plívová
Tisková mluvčí ČT
alzbeta.plivova@ceskatelevize.cz
Obrázek uživatele Česká televize
Tiskový útvar České televize
Kavčí hory
Praha 4
Česká republika
pressct@ceskatelevize.cz
Fax: +420 261 218 599
Tel: +420 261 132 725, 261 133 405