Výběr a vlastnosti zimní pneumatiky

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 10.12.2012 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Výběr zimních pneumatik pro osobní tak i nákladní auta je zásadním faktorem ovlivňujícím bezpečnost a kvalitu jízdy na zimním zasněženém nebo zledovatělém terénu. Proto je třeba věnovat správné volbě velkou pozornost.

Každoročně vycházejí testy zimních pneumatik, které odhalují nedostatky i na mnohých značkových pneumatikách. Hodnocení probíhá hned v několika kategoriích, které jsou zásadní pro kvalitu jízdy a především bezpečnost. Jedná se o hodnocení jízdy na suchém povrchu, na mokrém povrchu, na sněhu, ledu, dále také faktor míry hlučnosti pneumatik, spotřeby paliva při jejich použití a také míra opotřebení, kterou po testech jevily. Testy posuzují pneumatiky vždy pro různé rozměry. Ve dvou ze tří testovaných rozměrů se nejlépe umístily pneumatiky Michelin Alpin 4 a Continental ContiWinterContact TS800 nebo 850.

Druhé zmiňované pneumatiky Continental jsou navíc naprostou novinkou pro rok 2012 a jako řidič tak máte jistotu, že se jedná o zcela novou pneumatiku. Zimní pneumatiky by totiž měly splňovat jisté faktory. Dobře známé je, že zimní pneumatiky musejí mít vzorek minimálně čtyři milimetry hluboký, druhým pravidlem ovšem je, že by neměly být starší než čtyři roky. Po této době již směsi, z kterých jsou pneumatiky vyrobeny, ztrácejí své vlastnosti. Samozřejmě by také měly být na všech čtyřech kolech ideálně stejné pneumatiky tedy se stejným dezénem. Minimálně ale alespoň na stejné nápravě stejné pneumatiky.

Pneumatiky Michelin také již dlouhodobě patří mezi špičku, která se v testech umisťuje na předních příčkách. Do průměru pak jsou zařazeny Bridgestone LM-32, Vredestein Snowtrack, Dunlop, Barum Polaris nebo Sava Eskimo. I všechny tyto pneumatiky ale splňují požadavky na kvalitní zimní pneumatiky.

Témata: pneumatiky

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz