Výkup palet - část se použije, část se vyřadí

Výkup palet
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 5.9.2022 | Služby

Praha (Pressweb) - Dřevěné palety slouží k přepravě zboží, využívají se nejen pro domácí transport, ale po celém světě. Rozlišují se na vratné a nevratné a jejich výroba podléhá české normě. Co ale s paletami, které se vám hromadí na dvoře? Můžete je samozřejmě zlikvidovat sami, například na palivo, ale existuje také výkup palet. Tyto transportní podložky lze vykoupit a znovu zařadit do oběhu. Podle normy se vyřazují pouze palety, u nichž chybí nebo je zlomený jeden ze tří svlaků ložné podlahy, dřevo je napadané plísní nebo dřevokaznými houbami. Tmavé zbarvení palet není na závadu, protože dřevo působením ultrafialových paprsků přirozeně tmavne.

Výkup palet se týká zejména rozměrů 1200 x 800 mm

Hledáte-li firmu, která nabízí službu výkup palet, většinou jde jen o rozměry 1200 x 800 milimetrů. Tzv. standardní palety se podle české normy vyrábějí v desítce rozměrových druhů, ale rozměr 1200 x 800 je nejběžnější. Je stejný jako u tzv. europalety. Její výroba podléhá nejen čs. ale i mezinárodní normě. Palety s označením EUR mohou vyrábět pouze firmy, které obdržely licenci od národního železničního dopravce sdruženého v mezinárodní železniční unii (UIC). V Česku je to společnost České dráhy. Pro výkup palet to není rozhodující, použitelné palety se vrací do oběhu, vyřazené se likvidují.

Je škoda likvidovat paletu, kterou lze ještě využít

Při nadbytku palet, pro které nemáte využití, je výhodné se obrátit na firmu, která se hospodařením s paletami zabývá. Například firma Europal Tůmovka se sídlem v Kojeticích u Prahy nabízí služby výroba, prodej i výkup palet. Pokud se chcete zbavit většího množství palet, Europal nabízí dopravu zdarma do 50 kilometrů. Pravidelným odprodejem palet si uvolníte místo ve svých prostorách a navíc umožníte, aby se část palet vrátila do oběhu. Je škoda likvidovat paletu, která by mohla sloužit ještě několik let. Jen pracovníci specializovaných firem dokáží posoudit, zda je paleta použitelná, nebo se musí vyřadit.

Témata: výkup palet, likvidace palet, prodej palet, dřevěná standardní paleta | Region: Středočeský kraj

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2