Vedení účetnictví svěřte specializované službě

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 5.5.2014 | Finance, ekonomika

Praha (Pressweb) - Nemusíte všechno dělat sami. Někdy je výhodné svěřit dílčí činnosti specializované firmě, která se v tom vyzná. Když chcete mít pořádek v účtech a vyvarovat se problémů s daněmi, svěřte vedení účetnictví externí firmě. Vy se můžete zcela věnovat podnikání. Proč zaměstnávat účetního, když ho nepotřebujete každodenně? Tzv. outsourcing může být výhodný a ještě levnější, než jste si mysleli. Pro vedení účetnictví je tato služba ideální. Navíc si můžete domluvit rozsah služeb a neplatit za něco, co nechcete nebo nepotřebujete. Můžete jednou ročně přinést doklady a profesionální účetní vám účetnictví zpracuje. Nebo vám bude vyhovovat kontinuální zpracování s pravidelným reportem?

Vedení účetnictví externí firmou je výhodné jak pro živnostníka, tak i pro menší i větší firmu. Nebo si můžete domluvit služby pro vykazování do zahraničí podle jiných standardů. Vedení účetnictví také znamená, že externí firma převezme za zpracování plnou zodpovědnost. Najatý účetní sestaví rozvahu, účetní osnovu a zpracuje výsledovku. Můžete využít váš program nebo firma dodá svůj vlastní. Není problém, aby najatá firma pořizovala a zpracovávala doklady přímo ve vaší kanceláři. Připraví pro vás veškeré účetní výkazy, daňová přiznání a podklady pro statistiku. Nechte se zastupovat při jednání s úřady, vy s tím nemáte takové zkušenosti.

Rozsah služeb pro vedení účetnictví bude podle vašich požadavků. Třeba vám bude stačit jen vedení daňové evidence. To opravdu stačí donést doklady jednou za rok. Někdo bude potřebovat pravidelné zpracování mezd nebo přiznání k dani. Specializované firmy mají odborníky pro rekonstrukci účetnictví, likvidátory a daňové poradce. Ale pravidlem je splnění vše nároků klientů a dodržení všech standardů. Najaté firmě se nemůže stát, že by opomněla nový předpis. Nechte vedení účetnictví někomu jinému a uvidíte, jak vám ubydou starosti.

Témata: vedení účetnictví | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.