Jak postupovat, když chcete prodat nemovitost?

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 5.12.2017 | Reality, bydlení

Máte nemovitost, kterou chcete prodat, a nevíte jak na to? V zásadě máte dvě možnosti, jak postupovat. První z nich je případ, kdy si úplně všechno zařídíte sami a druhou variantou je spolupráce s realitní kanceláří. Co je efektivnější a výhodnější?

Prodej vlastními silami

Co všechno musíte zajistit, když se rozhodnete prodat nemovitost bez realitní kanceláře? Je toho skutečně mnoho a naději na kladný výsledek v rozumném časovém horizontu máte poměrně malou. Musíte si připravit fotografie své nemovitosti, vytvořit inzerát a ten přidat na známé stránky. Navíc se musíte postarat o koordinaci prohlídek a komunikaci s potenciálními kupci, což může zabrat překvapivě hodně času.

Obraťte se na odborníky

Pokud si chcete ušetřit starosti s prodejem nemovitosti a mít jistotu, že dostanete co možná nejvyšší cenu díky oslovení širšího spektra lidí, obraťte se na realitní kancelář Praha. Ta vám pomůže nejen se sestavením lákavého inzerátu, ale postará se i o agendu ohledně prohlídek a shánění kontaktů na kupce. Navíc vám přesně sdělí, jaké právní dokumenty budou potřeba a ve výsledku se postarají o zhotovení odpovídající smlouvy pod odborným právním dohledem. Realitní kancelář Praha zkrátka nenechá nic náhodě a celkový prodej se může výrazně urychlit. Zároveň záštita realitní kanceláře poskytuje důvěryhodnost pro potenciálního kupce. Ještě efektivnější varianta je výkup nemovitosti, kdy dostanete odpovídající částku ve velmi krátké době.

Nemovitost řádně připravte

Před zahájením prvních prohlídek se snažte nemovitost co nejvíce připravit a vylepšit ji pro větší atraktivitu. Snažte se opravit drobnější závady a proveďte první základní úklid, kdy odstraníte nepotřebné věci a ty zbývající srovnáte ideálně tak, aby vynikly přednosti domu či bytu. Před každou prohlídkou udělejte další úklid, na stůl umístěte květiny a vše důkladně upravte. I takto zdánlivé detaily dokážou pomoci kupcům v rozhodování a naklonit je na stranu koupě.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484