Čerpací technika

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 10.12.2012 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Na rodinných domech, zahradách i chalupách a chatách – zde všude nachází své využití čerpací technika. Standardně se využívá pro čerpání vody ze studen, odčerpávání zatopených sklepů, pro přívod vody do chat nebo pro čerpání vody z bazénů. Jedná se jen o zlomek možných použití. Podle potřeb se rozlišují čerpadla na typy, které nejlépe zvládají ten který úkol. Zejména se jedná o čerpadla ponorná nebo kalová, která jsou určena pro čerpání znečištěných kapalin, odčerpávání jímek a jiných odpadních vod, které obsahují pevné částice.

U některých objektů a v některých případech, kdy je voda čistá a bez jakýchkoli pevných částic, lze použít k jejímu čerpání horizontální čerpadla, která mají velmi široké použití právě na domech či chatách k čerpání čisté pitné vody ze studny, vrtu nebo jiného zdroje jako domácí vodárnu pro zásobování objektu vodou. Tato čerpadla mají dánu maximální sací výšku, vzhledem k tomu, že jsou umístěna nad zdrojem vody, nikoli ponořena v něm. Proto jsou opatřena dvěma otvory, jedním pro nasávání vody a druhým pro její vytlačování. Říká se jim rovněž také odstředivá nebo samonasávací čerpadla.

Jinak se pro přívod vody do rodinných domů nebo jiných objektů využívají také domácí vodárny, které mají za úkol čerpat vodu z daného zdroje, kterým může být studna, potok, nádrž, vrt či jiné. Při výběru je důležité, jaký dosah má čerpadlo vodárny a jaký průtok vody zvládne. Ke standardním účelům postačuje například automatická kompaktní vodárna TQ.

Dalším důležitým faktorem pro kompletní vodohospodářské zajištění objektu, je také odvod použité vody. K tomu jsou samozřejmě standardně určeny veřejné odpadní kanalizace, na které bývají domy napojeny. V případech, kdy ovšem nelze z různých důvodů toto napojení provést, jsou využívány čerpací jímky, které odpadní vody odčerpají a jsou vhodná především pro odlehlá místa.

Témata: čerpadla

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz