Vyrážíme na hory, aneb kvalitní výbava na auto

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 10.1.2013 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - V zimním období vyráží obrovská spousta lidí na hory za zimními sporty – lyžovat, běžkovat jezdit na snowboardu nebo sáňkovat s dětmi. Pokud ale nemáte to správné vybavení, může být cesta poměrně zapeklitá.

Když zaplníte auto

Není nic neobvyklého jezdit na hory ve více lidech. Auto je tak plně obsazené. Nyní ovšem vyvstává otázka umístění sportovního vybavení. Pakliže vaše auto nemá na střechu nosiče, lze je samozřejmě dokoupit. Mezi špičku patří střešní nosiče Thule. Tato severská značka je renomovaná svou kvalitou a požitím odolných materiálů. Celkové zpracování tak odpovídá náročným severským normám. To vše ale při zachování přijatelné ceny.

Na střešní nosič je pro přepravu zimního sportovního vybavení uzpůsoben nosič na lyže Thule. Lze si zvolit takový model, který pojme potřebné množství lyží, případně snowboardových prken. S nosičem lyží je ovšem spojeno převážení tohoto vybavení ve venkovním prostředí. Znamená to, že je vystaveno poryvům větru, sněhu, případně kamínkům, odskakujícím od jiných aut. Pokud nechcete, aby se lyžím něco stalo, je vhodnější spoléhat na uzavřené střešní boxy Thule, které jsou dostupné v množství délek a velikostí. S lyžařskou výbavou upevněnou na střeše, ať už v nosiči nebo v boxu je vhodné počítat s tím, že stoupne spotřeba pohonné hmoty během jízdy s nasazenými doplňky na střeše. Je to dáno větším odporem větru, který v tu chvíli auto má. Přesto se pořízení této zimní výbavy vyplatí, protože cestování je mnohem komfortnější, než pokud byste se snažili celou horskou výbavu vměstnat dovnitř auta.

Témata: nosiče na střechu, střešní boxy

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov