Malování stěn – jak vybrat barvu

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 5.3.2013 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Čeká vás malování a nevíte si rady s výběrem barvy? Někdy vybrat vhodný odstín či typ barvy nemusí být vůbec jednoduché. Výběr je v současné době velmi široký, trh nabízí tolik možností. Jak si tedy vybrat správně?

Pokud vybíráte barvu pro malování pokojů, je třeba si uvědomit, jakému účelu pokoj slouží, jak bude využíván, ale také jakou má dispozici, kolik je v něm světla nebo jaké má rozměrové nedostatky. To vše by mělo ovlivňovat volbu barvy. Existují jednoduchá pravidla, která se vztahují právě k barevným odstínům a jejich využití pro jednotlivé místnosti. Každý profesionální malíř by tato pravidla měl znát, a tudíž by měl být schopen vám také poradit. Můžete si je ale sami nastudovat, není to nic těžkého.

Samozřejmou roli ve výběru barev hraje pochopitelně také cit a vkus člověka. Přesto platí, že například ložnice nebo dětský pokoj, není místem pro výrazné, syté až křiklavé barvy a to zejména červených a oranžových odstínů. Naopak pro navození stavu klidu a relaxace jsou vhodnější tlumené, světlejší, pastelové barvy, převážně modrých nebo zelených tónů, které přirozeně uklidňují mysl. Tyto barvy také mírně potlačují chuť k jídlu, takže jsou vhodné například do kuchyně nebo jídelny, kde by naopak červené tóny chuť k jídlu podporovaly.

Dalším faktorem v malování interiéru je také velikost a tvar, množství světla v pokoji a také jeho orientace vůči světovým stranám. Je asi zřejmé, že u místností tmavých s nedostatkem světla, orientovaných na sever nebo východ je vhodnější volit světlé teplejší barvy, které místnosti opticky prosvětlí a prohřejí. Naopak světlé místnosti si mohou dovolit sytější barvy. Jen je třeba dávat pozor na sluncem osvětlené prostory, kam je vhodné volit červené a oranžové odstíny jen opatrně.

Toto je jen několik málo rad týkajících se správné výmalby. Více informací o barvách, nátěrech a malování pokojů můžete najít na adrese http://www.malirinterieru.cz.

Témata: malířské práce, barvy

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz