Nátěry – jak na konkrétní povrchy

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 5.3.2013 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Nátěry jsou na nejrůznější povrchy aplikovány především jako jejich ochrana před nepříznivými vlivy vnějšího prostředí, které na ně působí. Nejběžněji se člověk může setkat s nátěry na dřevo – nanášejí se na nábytek, dřevěné ploty, obložení chat a chalup nebo venkovního sezení. Dřevo jako přírodní materiál trpí především vlhkostí, dřevokaznými škůdci a plísněmi nebo houbami. Aby k těmto poškozením nedocházelo, je třeba dřevo chránit a impregnovat. K tomu lze využít bezbarvé laky, lazury, oleje, vosky nebo mořidla. Případně je možné některé typy zkombinovat, především mořidla a laky.

Dřevěný povrch je nutné před aplikací nátěru nejprve patřičně připravit, zejména odstranit eventuální starší nátěry a dřevo obrousit. Nátěry dřeva se obvykle nanášejí štětcem.

Nátěry kovů

I kovy ovšem vyžadují v některých případech aplikaci ochranného nátěru. Jedná se o ty kovové povrchy, které by jinak působením vnějších vlivů mohly začít korodovat. Nátěry se tak nanášejí především na plechové střechy, okapy nebo svody, ovšem také kovové radiátory nebo jiné těžké kovové konstrukce, jako jsou mosty, jeřáby, zábradlí a další. Nejčastěji se jedná o nátěry ocelových konstrukcí, u nichž je na prvním místě odolnost proti povětrnostním vlivům, na druhém pak požární odolnost a estetika.  O vhodnosti nátěrů na kovové povrchy je lepší nechat rozhodovat natěrače. U nátěrů radiátorů se používají obvykle syntetické nátěry, které je ideální nanášet nástřikem, štětcem či válečkem, se u členitých radiátorů nedá dostat do těžko přístupných skulin.

Nátěry proti vodě

Velmi důležité jsou hydroizolační nátěry – tedy nátěry proti vodě. Aplikují se především v místech na budovách, kudy by se mohla do vnitřních prostor dostat voda, nebo kde by mohla proniknuvší voda narušovat konstrukce. Jedná se o speciální voděodolné nátěry, které by neměli aplikovat nezkušení jedinci, ale měly by být svěřeny do rukou profesionálním natěračům.

Podrobnější informace o nátěrech, jejich aplikacích a způsobem použití najdete na adrese http://www.natirej.cz  a to včetně kontaktních formulářů na profesionální natěračské služby.

Témata: nátěry

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz