Malování interiéru – na co nezapomenout

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 5.3.2013 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Malování jakýchkoli bytových vnitřních prostor je činností, která je nezbytná, pokud ne z estetických důvodů, tak vždy alespoň z těch hygienických. Na stěnách se během let usazují nečistoty, prach, saze a další zdraví škodlivé látky z ulic. Nová výmalba působí sanačně a zdi vydesinfikuje. Kromě toho je to ale také jedinečná příležitost změnit barvy na stěnách a tím také charakter místnosti.

Lze přitom využít buď služeb malířství, nebo se člověk může pustit do malování pokojů svépomocí. V obou případech je ale potřeba dodržovat správný postup. Základem je správná příprava povrchu. V některých případech, kdy jsou na stěnách nové omítky pouze s první vrstvou nátěru, nemusí být zapotřebí žádných zvláštních příprav a starou malbu je možno rovnou přetřít novou. Pokud jsou ovšem stěny pokryty větší vrstvou předchozích nátěrů, pak je zapotřebí je oškrabat. Před škrabáním starých vrstev malby se stěny malířským válečkem navlhčí. Válečkem namočeným do vody se stěny vlhčí odspoda směrem nahoru. Špachtlí se pak stejným směrem barva postupně odstraní. Je přitom potřeba dávat pozor, aby se zbytečně nepoškodily také omítky. Na místech, kde jsou nerovnosti nebo trhliny, se pak tyto zacelí tmelem. Klasickou výmalbu je možné rovněž nanášet malířským válečkem, případně štětcem. Je ale potřeba dodržet na celé ploše vždy stejný způsob nanášení barvy, aby nevznikaly chyby v nanesené barvě – pokud by se barva aplikovala různými způsoby, nebude všude nanesená rovnoměrně a budou vznikat fleky. Pakliže není jednolitý nátěr vašim záměrem, lze na stěnách vytvářet také zajímavé efekty. Některé z nich jsou opět proveditelné svépomocí, na jiné je vhodné pozvat malíře.

Více informací o způsobech, postupech a metodách malování interiérů najdete na stránkách http://malirstvi.interierstudio.cz  – tipy a rady pro malování svépomocí, ale také kontakty na profesionální malíře.

Témata: malířské práce

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz