Nátěry na dřevo – jsou nutné? A jaké jsou možnosti?

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 5.3.2013 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Přírodní materiály jsou vždy nejvíce náchylné k poškození vlivem běžného vnějšího působení. Jelikož i dřevo je přírodní materiál, také tedy vyžaduje ochranu v podobě svrchního nátěru, který bude bránit škodlivému působení vlhkosti a vody, bude odpuzovat dřevokazné škůdce a podle typu nátěru dřevo také zpevní, vyživí, aby vydrželo dlouho krásné a neponičené.

Ve většině případů jsou nátěry dřeva na výrobcích z tohoto materiálu aplikovány již při koupi, ovšem v některých případech nemusejí být dostačující, nebo jsou také takové produkty, které jsou bez povrchové úpravy jen v surovém stavu. Nátěry je také u dřeva nutné jednou za čas obnovovat.

Tak jako tak se téměř každý alespoň jednou setká s potřebou dřevěný povrch natřít. Může jít o nábytek, ať už vnitřní nebo venkovní, o dveře, dřevěné podlahy, zábradlí, obložení chaty nebo domu, plot nebo třeba okna. Ve většině případů je člověk zcela schopen nátěry aplikovat sám a to i v případě obnovení nátěru, kdy je nutné předchozí nátěr odstranit. Ne každý má ovšem na práci svépomocí čas nebo dovednosti. Pak jsou samozřejmě k dispozici natěrači, kteří se věnují také nátěrům dřeva a dřevěných povrchů.

K nejběžněji využívaným nátěrovým hmotám pro aplikaci na dřevo patří především bezbarvé laky, které na povrchu dřeva vytvoří souvislou nepropustnou krycí vrstvu, která dřevo chrání před vlhkostí a nečistotami. Před aplikací laku lze dřevo namořit s pomocí mořidla – ta se do dřeva vsáknou a impregnují ho zevnitř. Současně mohou dřevu poskytnout jiný odstín, než je jeho přírodní.

Pro zachování přirozeného vzhledu dřeva se především na interiérový nábytek používají oleje a vosky, které se rovněž do dřeva vsáknou a chrání ho zevnitř. Existují samozřejmě také další možnosti, o nichž můžete získat přehled na stránkách http://www.drevonatery.cz , kde se současně dočtete podrobnější informace o jednotlivých typech nátěrů, jejich přednostech a způsobech aplikace.

Témata: nátěry na dřevo, malířské práce

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz